Παράδοση εισφοράς αξίας €30.000 από τους Rotaract Κύπρου στο Καραισκάκειο Ίδρυμα


Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Καραισκάκειο Ίδρυμα, η παράδοση εισφοράς αξίας €30.000 από τους Rotaract Κύπρου. Το ποσό αυτό μαζεύτηκε μετά τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Συνάντησης Ρόταρακτ (REM) στην Κύπρο, το Νοέμβριο του 2018, όπου προσέλκυσε πέραν των 400 συμμετεχόντων από 55 διαφορετικές χώρες.

Αυτό είχε θετική επίδραση για την Κύπρο ως τουριστικός, επιχειρηματικός και εκπαιδευτικός προορισμός με αποτέλεσμα να το στηρίξουν αρκετές εταιρείες/οργανισμοί χορηγοί. Το ποσό που μαζεύτηκε από τη συνάντηση αυτή, δόθηκε στο Καραισκάκειο Ίδρυμα για την αγορά ενός σημαντικού μηχανήματος  για το Εργαστήριο Μοριακής Παθολογίας – Ογκολογίας, ένας αναλυτής μοριακών εξετάσεων για τον καρκίνο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη των Rotaract Κύπρου, όπου μετά από μια σύντομη παρουσίαση, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα εργαστήρια του Ιδρύματος και να δουν και από κοντά το μηχάνημα το οποίο έχουν εξασφαλίσει για το Ίδρυμα…για πολλά παιδικά χαμόγελα!

Ο Κωνσταντίνος Αναγιώτος, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ρόταρακτ, σχολίασε: «… Ανεκτίμητη, αυτή είναι η αξία της ζωής ενός παιδιού … και αυτό είναι το μέγεθος της ανταμοιβής που αισθάνεται κανείς όταν ενώνει τις προσπάθειες του με το Καραισκάκειο Ίδρυμα για τη διάγνωση και την πρόληψη του παιδικού καρκίνου … ».