ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ LF-Z: ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗ LEXUS


Το διεθνές διαδικτυακό ντεμπούτο του πλήρως ηλεκτρικού LF-Z σηματοδοτεί τις μελλοντικές πρωτοβουλίες και την έναρξη μιας νέας εποχής για την ανάπτυξη της επωνυμίας της Lexus. 

H Lexus έχει κερδίσει μια μοναδική θέση στην αγορά μέσα από την ταυτόχρονη ανάπτυξη της διευρυμένης διεθνούς γκάμας ηλεκτρικών υβριδικών οχημάτων πολυτελείας και την παραγωγή του LFA υπεραυτοκινήτου και άλλων καθαρόαιμων μοντέλων απόδοσης “F”. Η ηλεκτρική υβριδική στρατηγική της, έχει αποφέρει σχεδόν δύο εκατομμύρια πωλήσεις διεθνώς από το λανσάρισμα του RX 400h το 2005, ενώ σήμερα προσφέρει εννιά υβριδικά ηλεκτρικά και ηλεκτρικά μπαταρίας μοντέλα για πώληση σε περίπου 90 χώρες παγκοσμίως. Το διακεκριμένο ρεκόρ της, ως καινοτόμος τεχνολογίας και παγκόσμιος ηγέτης σε ηλεκτροκινητήρες, της δίνει την τέλεια πλατφόρμα από την οποία μπορεί να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις. 

Το νέο ηλεκτρικό LF-Z ενσωματώνει την οδηγική απόδοση, τον σχεδιασμό και τις τεχνολογίες, τις οποίες η Lexus σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μέχρι το 2025. Θα αναπτύξει περαιτέρω την οδηγική υπογραφή της Lexus, συνδυάζοντας εμπειρογνομωσύνη που προήλθε από την ανάπτυξη αυτοκινήτων απόδοσης με νέες ευκαιρίες που προσφέρονται από τους ηλεκτροκινητήρες για να προσδώσει στον οδηγό εξαιρετική απόδοση και την αίσθηση της απόλυτης συνδεσιμότητας με το αυτοκίνητό του. 

Το πλήρως ηλεκτρικό LF-Z το πετυχαίνει αυτό μέσω της χρήσης προηγμένων τεχνολογιών και μιας ειδικής πλατφόρμας EV. Για παράδειγμα, πετυχαίνει ανώτερη δυναμική απόδοση λόγω της ιδανικής θέσης της μπαταρίας και του ηλεκτρικού κινητήρα, της τεχνολογίας τετρακίνησης DIRECT4 και άλλων χαρακτηριστικών που εξασφαλίζουν υψηλού βαθμού ελευθερία κίνησης, δεδομένα που το ξεχωρίζουν από τα παραδοσιακά οχήματα. Προσφέρει επίσης προηγμένες λειτουργίες ψυχαγωγίας που θα είναι διαθέσιμες για τους πελάτες της Lexus στο άμεσο μέλλον. 

Μέχρι το 2025, η Lexus θα εισάξει 20 νέα ή αναβαθμισμένα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου περισσότερα από 10 ηλεκτρικής μπαταρίας (BEVs), plug-in ηλεκτρικά υβριδικά (PHEVs) και αυτοφορτιζόμενα ηλεκτρικά υβριδικά (HEVs) για να ικανοποιήσει τις ανάγκες διαφορετικών χωρών και περιοχών σολόκληρο τον κόσμο. Θα ενδυναμώσει τον πυρήνα της σειράς των sedan και SUV και θα εξερευνήσει τη δυνατότητα εισαγωγής νέων τύπων οχημάτων, όπως σπορ μοντέλα, αυτοκίνητα κατάλληλα για υπηρεσίες σωφέρ αλλά και μοντέλα που κατατάσσονται σε εντελώς νέες κατηγορίες. Παράλληλα, η Lexus θα ανταποκριθεί στην πρόκληση της παράδοσης νέων πολυτελών αξιών, υπερβαίνοντας τις ποικίλες προσδοκίες των πελατών της, διεθνώς.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ LEXUS LF-Z – ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το πλήρως ηλεκτρικό LF-Z παρουσιάζει το μέλλον της Lexus, με τον σχεδιασμό, τις οδηγικές και προηγμένες τεχνολογίες που θα ενσωματωθούν σε νέα μοντέλα που πρόκειται να εισάξει μέχρι το 2025.

Η χρήση μιας ειδικής πλατφόρμας EV αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τον ηλεκτρικό στόχο της Lexus για “χρήση ηλεκτρικής τεχνολογίας που επιτυγχάνει μια σημαντική εξέλιξη στη βασική απόδοση οχήματος”. Το σύστημα ελέγχου της τεχνολογίας τετρακίνησης DIRECT4 ξεχωρίζει την ανεπτυγμένη αυτή ιδέα από τα παραδοσιακά οχήματα.

Συνδυάζοντας τις τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης και ελέγχου κίνησης που έχει αναπτύξει μέσα στα χρόνια, η Lexus στοχεύει να παρέχει την οδηγική υπογραφή της με την οδηγική εμπειρία που κτίζει μια καλύτερη και άμεση συνδεσιμότητα με τον οδηγό. 

Το εξωτερικό καλούπι έχει σμιλευτεί βαθιά, τονίζοντας τη συναισθηματική ελκυστικότητα που είναι ουσιαστική για τη Lexus, ενώ αναπτύσσοντας τον ηλεκτροκινητήρα υψηλής απόδοσης  στο πίσω μέρος συμβάλλει στη δυναμική και ευέλικτη απόδοση.

Το εσωτερικό είναι ένας ανοικτός και μινιμαλιστικός χώρος, που παρουσιάζει το σχέδιο καμπίνας Tazuna, το οποίο εξυπηρετεί τα συγκεκριμένα πλεονεκτήματα της οδήγησης EV και αγκαλιάζει την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία που βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο της Lexus, καθόλη τη διάρκεια της ιστορίας της. 

Η τεχνιτή νοημοσύνη (AI) του οχήματος χρησιμοποιεί διάλογο με τον οδηγό προκειμένου να μάθει τις προσωπικές του προτιμήσεις και χαρακτηριστικά συμπεριφοράς, επιτρέποντάς της να κάνει βοηθητικές εισηγήσεις όπως προσφορά πληροφοριών για τη διαδρομή και τον προορισμό. Θα καθησυχάσει επίσης τον οδηγό σότι αφορά θέματα ασφάλειας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

ΝΕΑ ΚΑΜΠΙΝΑ TAZUNA ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Η καμπίνα αποτελεί την καρδιά του οχήματος, καθώς το ταμπλό οργάνων και άλλες λειτουργίες βρίσκονται τοποθετημένες σχετικά χαμηλά σε σχέση με τους επιβάτες. Αυτό δημιουργεί μια αναζωογονητική αίσθηση ευρυχωρίας και τη χαρακτηριστική φιλοξενία της έννοιας “omotenashi”, της οποίας κάθε λεπτομέρεια έχει – πολύ προσεκτικά – ληφθεί υπόψην.

Η απρόσκοπτη συνδεση του καπό με τις μπροστά και πίσω πόρτες προσφέρει στον χώρο μια καθαρή και πολυτελής αίθηση. Η γυάλινη πανοραμική οροφή προσδίδει περαιτέρω αίσθηση ευρυχωρίας στην καμπίνα.

Οι πηγές πληροφόρησης του οδηγού, όπως η οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας (AR), η οθόνη αφής πολυμέσων αλλά και άλλα στοιχεία, περιέχονται σε μια μόνο ενότητα, ενώ το σύστημα οδηγικού ελέγχου ομαδοποιείται γύρω από το τιμόνι. Αυτή η διαρρύθμιση εισηγείται τη πορεία που θα ακολουθήσει η επόμενη γενιά του εσωτερικού σχεδιασμού της Lexus, με το εμπρόσθιο οπτικό πεδίο να διευρύνεται και την οπτική γραμμή του οδηγού να διαγράφεται φυσικά προς τα εμπρός.

ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

Η τεχνιτή νοημοσύνη (ΑΙ) του ηλεκτρικού LF-Z προσφέρει συνεχή υποστήριξη και αναλαμβάνει ενεργό ρόλο, μαθαίνοντας τις οδηγικές προτιμήσεις και τα χαρακτηριστικά συμπεριφοράς του πιλότου. Η φωνητική επικοινωνία διευκολύνει την οδήγηση. Η λειτουργία φωνητικής αναγώρισης χρησιμοποιεί την πιο προηγμένη τεχνιτή νοημοσύνη για να μάθει και να προσαρμόζεται στις συνήθειες και προτιμήσεις του οδηγού, προσφέροντας στήριξη, όπως σχεδιάζοντας διαδρομές και προσφέροντας πληροφορίες για τον προορισμό. Αυτή η διαδραστικότητα θα χτίσει ένα διάλογο ανάμεσα στην τεχνιτή νοημοσύνη (ΑΙ) και στον οδηγό, βελτιώνοντας έτσι την οδηγική εμπειρία και προσφέροντας στήριξη όπως ένας θυρωρός.

Ένα ψηφιακό κλειδί προσφέρει στην οικογένεια και στους φίλους πρόσβαση στο αυτοκίνητο χωρίς να χρειάζεται να μοιράζονται ένα υπαρκτό κλειδί. Οι λειτουργίες του οχήματος μπορούν να διαχειρίζονται μέσω χρήσης smartphone, όπως το κλείδωμα και ξεκλείδωμα της πόρτας. Προσφέροντας στους παροχείς υπηρεσιών πρόσβαση στο όχημα μέσω του ψηφιακού κλειδιού, οι οδηγοί μπορούν να ενεργοποιήσουν υπηρεσίες όπως παράδοση πακέτου στο αυτοκίνητο ή κοινή χρήση αυτοκινήτου.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το LF-Z Electrified concept στο  bit.ly/All_New_2021ConceptCar_Cy