Παγκόσμια Μέρα Τάι Τσί και Τσιγκόνγ για πρώτη φορά στην Κύπρο


Το τελευταίο Σάββατο του Απριλίου, πάνω από 90 χώρες συμμετείχαν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τάι Τσι Τσιά και Τσίγκονγκ σε δημόσιους χώρους και πάρκα στις 10 π.μ. τοπική ώρα τους. Για περισσότερα από 25 χρόνια πραγματοποιείται αυτό το γεγονός και κάθε χρόνο συμμετέχουν περισσότερες χώρες. Είναι ένας αγώνας δρόμου γύρω από τον κόσμο, έτσι ώστε κάπου κάποιος να εκτελεί μια μορφή Τάι Τσι ή Τσιγκονγκ κατά τη διάρκεια μιας εικοσιτετράωρης περιόδου.

Στη Λευκωσία, Κύπρος, για πρώτη φορά η Carolyn Perkins, επιτυχημένη δάσκαλος Τάι Τσι Τσιά, οδήγησε τους μαθητές της στη μορφή σε ένα αξιοθέατο της πόλης, την Πλατεία Ελευθερίας.

Αυτό ήταν για να προσελκύσει την προσοχή στα υπέροχα οφέλη για την υγεία του Τάι Τσι Τσιά και του Τσιγκονγκ. Έρευνες έχουν δείξει ότι η καθημερινή πρακτική βελτιώνει την πνευματική και σωματική ισορροπία, μειώνει την πίεση του αίματος, ενδυναμώνει την ισορροπία και τα κόκαλα, ηρεμεί και χαλαρώνει το νου και το σώμα, βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθά το σώμα να θεραπεύεται και συμβάλλει στη μακροζωία.

Φωτογραφίες από το γεγονός από όλο τον κόσμο μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ημέρας Τάι Τσι, η οποία θα παρουσιάσει πολλές από τις χώρες που συμμετέχουν.