Φεστιβάλ «Makers Fair 2024»: Connect – Explore – Create


Σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας που σημείωσε πέρσι, πρώτη χρονιά διοργάνωσής του, το φεστιβάλ τεχνολογίας και δημιουργικότητας, «Makers Fair», έρχεται για δεύτερη φορά από το Youth Makerspace Larnaka, του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας.

Η εκδήλωση, που βασίζεται στο κίνημα δημιουργίας Makers’ Movement, φέρνει επαγγελματίες και ερασιτέχνες makers με σκοπό να ενθαρρύνει τον πειραματισμό και την κατασκευή, αλλά και να προωθήσει την καινοτομία.

Η φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, από τις 16:00 έως τις 22:00, στον καινοτόμο χώρο τεχνολογίας, δημιουργικότητας και εκπαίδευσης του Youth Makerspace Larnaka, στο κέντρο της Λάρνακας και προσκαλεί επαγγελματίες και ερασιτέχνες makers, να συναντηθούν σε ένα περιβάλλον έμπνευσης και εξέλιξης ιδεών. Παράλληλα, το φεστιβάλ είναι ανοικτό στο ευρύ κοινό και σε όλες τις ηλικίες, με σκοπό να δουν από κοντά τον υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό που διαθέτει ο χώρος του Youth Makerspace Larnaka και να γνωρίσουν τις δυνατότητές του.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν διάφορες δράσεις μέσω διαδραστικών δραστηριοτήτων σε θεματικές STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics), να εξερευνήσουν τομείς ρομποτικής και προγραμματισμού, να συμμετάσχουν σε επιδείξεις ανάπτυξης χρήσιμων δεξιοτήτων, να παρακολουθήσουν εργαστήρια κατασκευής με ξύλο και πηλό, καθώς και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Επιπλέον, στον χώρο του Φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν περίπτερα τεχνολογίας με έργα και projects από δημιουργούς, φορείς και οργανισμούς. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να ανταλλάξουν ιδέες και γνώσεις με τους συμμετέχοντες, να λάβουν μέρος σε εμπνευσμένες ομιλίες και συζητήσεις από επαγγελματίες και εμπειρογνώμονες και να απολαύσουν street food, ποτά, γλυκά και μουσική.

Το «Makers Fair 2024» επανέρχεται δυναμικά ως ένας θεσμός που ενισχύει το έργο του Youth Makerspace Larnaka, προωθώντας τους τομείς STEAM, καινοτομίας, σχεδιασμού και δημιουργικότητας στην τοπική κοινότητα.

Στις 2 Ιουνίου, λοιπόν, σας προσκαλούμε στον χώρο του Youth Makerspace στη Λάρνακα, στις 16:00, για ένα φεστιβάλ γεμάτο connections, explorations and creativity!

Για το πρόγραμμα της διοργάνωσης και περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας https://makerspace.onek.org.cy/makers-fair-2024/.

Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο 24201777, μέσω email στο makerspacelarnaka@onek.org.cy ή μέσω Facebook και Instagram.