Παγκόσμια Εβδομάδα Ιταλικής Κουζίνας 2023 στην Κύπρο Masterclass Ιταλικής Κουζίνας στο Intercollege & Italian Cooking Show στην Υπεραγορά ΑΛΦΑΜΕΓΑ Έγκωμης


Η «Παγκόσμια Εβδομάδα Ιταλικής Κουζίνας», που διοργανώθηκε φέτος για 8η συνεχόμενη χρονιά, είναι μία ετήσια πρωτοβουλία με στόχο την προώθηση ιταλικών φαγητών και προϊόντων στη διεθνή αγορά.  Η θεματική αυτή της χρονιάς βασίστηκε στην υγιεινή και γευστική διατροφή.

Με αφορμή την «Παγκόσμια Εβδομάδα Ιταλικής Κουζίνας» στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου, ένα Masterclass Ιταλικής Κουζίνας στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις των προγραμμάτων Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege και συγκεκριμένα στο Γαστρονομικό Αμφιθέατρο Copernicus.  Το Masterclass διοργάνωσαν το Ιταλικό Πρακτορείο Εμπορίου, η Πρεσβεία της Ιταλίας στη Λευκωσία, οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, τα Προγράμματα Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege και η Μονάδα Κατάρτισης και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

To Masterclass πραγματοποίησε η γνωστή Ιταλίδα Σεφ Maria Cristina Cecchini Saulini (Chef Cordon Bleu), που διακρίνεται για τις πολλές συνεργασίες της στην Ιταλία και στο εξωτερικό και την πολυετή της πείρα. Κατά τη διάρκεια του Masterclass, η σεφ ετοίμασε τρία μοναδικά πιάτα μπροστά στο κοινό, που είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει αυθεντικές ιταλικές γεύσεις.

Παρουσία του Επιτρόπου του Ιταλικού Πρακτορείου Εμπορίου Claudio Pasqualucci, εκπροσώπων της Πρεσβείας της Ιταλίας στη Λευκωσία και του επικεφαλής του τμήματος Marketing του Intercollege και της Μονάδας Κατάρτισης και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κ. Άγγελου Ιακωβίδη, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Masterclass στο οποίο έδωσαν το παρών τους επαγγελματίες μάγειρες, σεφ, φοιτητές του Προγράμματος Επισιτιστικών Τεχνών, μέλη εκπρόσωποι των ΜΜΕ και άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Στις 15 Νοεμβρίου 2023, η «Παγκόσμια Εβδομάδα Ιταλικής Κουζίνας» τιμήθηκε επίσης στην Υπεραγορά ΑΛΦΑΜΕΓΑ Έγκωμης, όπου η σεφ Saulini πραγματοποίησε ένα Italian Cooking Show, παρουσία της Εξοχότητας Πρέσβειρας της Ιταλίας στην Κύπρο κ. Federica Ferrari Bravo, και των πελατών και επισκεπτών των Υπεραγορών, που είχαν την ευκαιρία να δουν σεφ να μαγειρεύει στην κουζίνα του καταστήματος, και να δοκιμάσουν νόστιμες συνταγές.

Το Italian Cooking Show διοργάνωσαν το Ιταλικό Πρακτορείο Εμπορίου, η Πρεσβεία της Ιταλίας στη Λευκωσία και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ. Οι δράσεις, με αφορμή την  Παγκόσμια Εβδομάδα Ιταλικής Κουζίνας συνεχίζονται ολόκληρη τη βδομάδα στην Κύπρο, με εκδηλώσεις και προωθητικές ενέργειες σε ιταλικά εστιατόρια.