Ολοκλήρωση Προγράμματος ”Μαθαίνω για τα Δάση” 2020 με τη στήριξη της EuroLife


Η CYMEPA, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) και χορηγό την EUROLIFE, στο πλαίσιο του Προγράμματος ”Μαθαίνω για τα Δάση” 2019-2020, διοργάνωσε διαγωνισμό Σκίτσου/ Γελοιογραφίας με θέμα το ΔΑΣΟΣ.  Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 120 Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία Παγκύπρια.  Το πρώτο βραβείο πήρε το Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου με την γελoιογραφία του μαθητή Κωνσταντίνου Κουλουμά.  Σε λιτή τελετή που έγινε στο σχολείο, τα παιδιά της Στ’ τάξης μαζί με το βραβείο παρέλαβαν και από ένα σακίδιο με πλήρη εξοπλισμό για εξερεύνηση στο δάσος.

Το Πρόγραμμα “Μαθαίνω για τα Δάση” αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό πυλώνα δράσης του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Πρόληψη» της EuroLife, που φροντίζει μέσα από ανάλογες χορηγίες να προσφέρει στους συνανθρώπους μας τα εφόδια και τα μέσα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα της υγιεινής διατροφής, της άσκησης, της ορθής χρήσης του ποδηλάτου και την αγάπη για τη φύση και το περιβάλλον.

Το Πρόγραμμα «Μαθαίνω για τα Δάση» διοργανώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο από το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης FEE Foundation for Environmental Education και η CYMEPA είναι ο Εθνικός Χειριστής όλων των Προγραμμάτων του. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα διεξάγονται σε συνεργασία με τους αρμόδιους λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ).