Οι Σχολές ΠΑΣΚΑΛ Λεμεσού διοργανώνουν δεντροφύτευση με το σύνθημα «Ελάτε να Πρασινίσουμε την Πόλη μας»


Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο των Σχολών ΠΑΣΚΑΛ Λεμεσού, στις 25 Φεβρουαρίου και ώρα 17:30, ανακοινώθηκε ότι οι Σχολές θα πραγματοποιήσουν δεντροφύτευση στις 8 Μαρτίου. Στη διάσκεψη παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών κ. Νίκος Αναστασίου, ο Αντιδήμαρχος της Γερμασόγειας κ. Κυριάκος Ηλιάδης, εκ μέρους του Δημάρχου Μέσα Γειτονιάς η Ανώτερη Υγειονομική Επιθεωρήτρια κ. Παντελίτσα Μαυρομμάτη, εκ μέρους του Δημάρχου Λεμεσού ο Γεωπόνος κ. Σταύρος Ιωαννίδης και εκ μέρους του Διευθυντή του Τμήματος Δασών ο Δασικός Λειτουργός Πρώτης Τάξης του Δασικού Φυτώριου Φασουρίου κ. Μάριος Κωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα, η Ελληνική Σχολή ΠΑΣΚΑΛ, το PASCAL English School και το PASCAL Primary School Λεμεσού διοργανώνουν δεντροφύτευση την Κυριακή 8 Μαρτίου, στις 10:00 το πρωί, με σύνθημα «ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΡΑΣΙΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ», σε συνεργασία με τους Δήμους Κάτω Πολεμιδιών και Γερμασόγειας. Η δεντροφύτευση, που τελεί υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας Άντρης Αναστασιάδη, θα λάβει χώρα στην τοποθεσία Καλέβουναρι στον Δήμο Κάτω Πολεμιδιών, στο πάρκο στην Οδό Οδυσσέα Ελύτη και στο Πάρκο στην οδό Ελεούσης, στον Δήμο Γερμασόγειας. Οι χώροι έχουν παραχωρηθεί από τους Δήμους και θα δεντροφυτευτούν με δενδρύλλια, τα οποία έχει παραχωρήσει το Τμήμα Δασών μετά από αίτηση καθώς και κάποια τα οποία θα αγοραστούν από τις Σχολές. 

Η δεντροφύτευση πραγματοποιείται, στο πλαίσιο εθελοντικής και κοινωνικής προσφοράς των Σχολών, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών, των Γονέων / Κηδεμόνων των Σχολών αλλά και του ευρέως κοινού, γύρω από θέματα περιβάλλοντος και οικολογίας. Παράλληλα, την όλη προσπάθεια ενισχύουν οι Δήμοι Λεμεσού και Μέσα Γειτονιάς. Μάλιστα, σημειώνεται ότι ο Δήμος Λεμεσού έχει παραχωρήσει την άδεια του, ώστε να διατεθούν ενημερωτικά έντυπα στο My Mall, στη Μαρίνα Λεμεσού αλλά και μπροστά από το Διοικητήριο, με σκοπό να ενημερωθεί το κοινό και να ενισχύσει την προσπάθεια αυτή. Ταυτόχρονα, ο Δήμος Μέσα Γειτονίας έχει συμπεριλάβει τους μαθητές των Σχολών PASCAL σε διαγωνισμό με θέμα «Προστατεύω το περιβάλλον» και «Ανακυκλώνω» στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πολιτικής του. 

Τέλος, με την ενέργεια αυτή, οι Σχολές ΠΑΣΚΑΛ θέλουν να καταδείξουν ότι τα θέματα οικολογίας και περιβάλλοντος είναι καίρια και φλέγοντα, γι’ αυτό και σε μια εποχή τσιμεντοποίησης των πόλεων ο καλλωπισμός τους με πράσινο συνιστά αδήριτη ανάγκη. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των πολιτών γύρω από περιβαλλοντικά θέματα και ιδιαίτερα των μαθητών και της νεολαίας, που θα αποτελέσουν τους αυριανούς πολίτες του τόπου μας, συνιστά εκ των ων ουκ άνευ στόχο των Σχολών στο πλαίσιο παροχής ανθρωπιστικής παιδείας.