Οι Beatles εκδίδουν λεύκωμα με αδημοσίευτο υλικό από τη δημιουργία του «Let it Be»


Ένα λεύκωμα με εκατοντάδες φωτογραφίες των Beatles που δεν έχουν δημοσιευθεί.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ «Beatles: Get Back» του Peter Jackson μετατέθηκε λόγω COVID-19 για τον Αύγουστο του 2021.

Για να απαλύνουν το πλήγμα από την καθυστέρηση της κυκλοφορίας του ντοκιμαντέρ για τη δημιουργία του άλμπουμ «Let it Be» και της φερώνυμης ταινίας, οι Beatles ανακοίνωσαν την έκδοση ενός λευκώματος που θα συνοδεύσει την ταινία του Jackson.

To βιβλίο θα εκδοθεί στις 31 Αυγούστου του 2021, τέσσερις μέρες μετά τη προγραμματισμένη προβολή του ντοκιμαντέρ.

Σε 240 σελίδες θα παρουσιάζει «εκατοντάδες φωτογραφίες που έως σήμερα δεν έχουν δημοσιευθεί» από τις ηχογραφήσεις του 1969 οι οποίες κατέληξαν στο άλμπουμ «Let it Be».

Κάποιες φωτογραφίες προέρχονται από την ομώνυμη ταινία, άλλες τις τράβηξαν η Linda McCartney και ο Ethan Russell. Κάποιες είναι από τη διάσημη συναυλία που έδωσε η μπάντα εκείνη την περίοδο σε στέγη κτηρίου στο Λονδίνο.

Το βιβλίο θα περιλαμβάνει επίσης προσφάτως απομαγνητοφωνημένα σχόλια από τα μέλη του συγκροτήματος, παρμένα από πάμπολλες ώρες μαγνητοφώνησης εκείνων των ηχογραφήσεων. Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο Callaway Arts & Entertainment, τα σχόλια αυτά «θα αποκαλύψουν την αλήθεια πίσω από τις ηχογραφήσεις για το “Let it Be”».

 Έχοντας αρχικά τον τίτλο «Get Back», το άλμπουμ «Let it Be» ξεκίνησε ως μια σειρά κινηματογραφημένων ηχογραφήσεων επί τρεις εβδομάδες στα Twickenham Film Studios. Αργότερα, η δουλειά πέρασε στο καινούργιο στούντιο των Beatles, τα Apple Studios. Μη ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα, οι Beatles έβαλαν το πρότζεκτ στο ράφι και στη συνέχεια ξεκίνησαν να δουλεύουν το «Abbey Road».

Όταν τελικά δόθηκε τον Μάιο του 1970 στην κυκλοφορία η ταινία «Let it Be» και το άλμπουμ, οι Beatles είχαν πάψει να υπάρχουν ως συγκρότημα.

Για να τιμήσουν τη συμπλήρωση 50 ετών από την κυκλοφορία της αρχικής ταινίας και του άλμπουμ, παρέδωσαν στον Peter Jackson 55 ώρες γυρισμάτων από τις ηχογραφήσεις. Ο Jackson, ο οποίος δηλώνει εδώ και χρόνια φανατικός θαυμαστής της μπάντας, προσέγγισε το υλικό με τρόμο. Ωστόσο, προς μεγάλη του έκπληξη, αποκάλυψε περισσότερες στιγμές ενότητας και δημιουργικότητας των Beatles απ’ ό,τι πίστευε πως υπήρχαν.

Και έγραψε και τον πρόλογο στο βιβλίο «Get Back».

«Εγώ προσωπικά, ως θαυμαστής, βλέποντας αυτές τις 55 ώρες αποκόμισα την εντύπωση μιας μπάντας που θέλει να κάνει κάτι διαφορετικό αλλά τους είχαν τελειώσει οι επιλογές πού να κατευθυνθούν», είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Rolling Stone.

«Ποτέ δεν ήθελαν να επαναλαμβάνονται, δεν ήθελαν να κάνουν ένα “Sgt. Pepper 2”. Δεν υπάρχει στάδιο μεγαλύτερο από το Shea Stadium της Νέας Υόρκης για να παίξουν. Έχουν κάνει περίπλοκα άλμπουμ. Έχουν κάνει απλά άλμπουμ. Έχεις την αίσθηση ότι, στην πραγματικότητα, δεν θέλουν να διαλυθούν. Αυτή είναι η βασική εντύπωση που έχω. Είναι μια μπάντα που κινείται προς τα εμπρός, αλλά τους έχουν τελειώσει οι επιλογές πού να κατευθυνθούν», ανέφερε.

Πηγή :