Ελίνα Εγγλέζου – album “Goditha – The Rock Opera”


Η ροκ όπερα Goditha είναι ένα μιούζικαλ που συνδυάζει τη δύναμη της μέταλ μουσικής με τους τρυφερούς ήχους των φλάουτων, κλαρινέτων, βιολιών και άλλων ορχηστρικών οργάνων. Η συνθέτρια-τραγουδοποιός Ελίνα Εγγλέζου και ο κορυφαίος συνθέτης-ενορχηστρωτής-παραγωγός Μπόμπ Κατσιώνης ένωσαν τη φαντασία τους και δημιούργησαν ένα έργο άκρως μελωδικό και ταυτόχρονα γεμάτο ένταση και ενέργεια, τυλιγμένο με μία ατμόσφαιρα που παρασύρει τον ακροατή σε μία δίνη αντιφατικών συναισθημάτων μέσα από τραγούδια που θα του μείνουν αξέχαστα.

Το έργο είναι ένα μεσαιωνικό παραμύθι το οποίο διαδραματίζεται σε ένα μικρό χωριό όπου εκτυλίσσεται η ιστορία της Goditha, μίας νεαρής κοπέλας η οποία προδομένη και τυφλωμένη από το μίσος, παραδίνεται στην Daeva, την πριγκήπισσα του Σκότους, για να ζητήσει εκδίκηση. Πλέκει έτσι έναν ιστό πάνω στον οποίο οι άλλοι 15 χαρακτήρες του έργου ακροβατούν διαρκώς ανάμεσα στο καλό και το κακό.

 

Την μουσική στολίζουν με τις συναρπαστικές θεατρικές ερμηνείες τους οι Maxi Nil ( Jaded Star ) , Henning Basse ( Firewind / MaYan / Sons of Seasons ), Angel Wolf-Black ( Vivaldi Metal Project ), Yiannis Papanikolaou ( Diviner / Rock & Roll Children ), Iliana Tsakiraki ( Enemy of Reality ), Dionissis Christodoulatos ( Sorrowful Angels ), Margarita Papadimitriou ( SL Theory / Voice Box ), Anna Tarba, Constantine Alex, Marios Karanastasis ( The Silent Wedding ) , George Eikosipentakis ( Inner Wish ) ,

Christos Kounelis ( Disharmony / Art Of Simplicity / Bigus Dickus ) , Mora ( Dimlight ),

Anastasia Papadopoulou ( Upon Revival ), Margarita Stamouli και την υπέροχη αφήγηση του γνωστού ηθοποιού-τραγουδιστή Stratis Steele ( Endomain ).

 

Από όσο γνωρίζουμε, η Goditha είναι η πρώτη ροκ όπερα γραμμένη από γυναίκα στην παγκόσμια δισκογραφία. Το διπλό cd θα κυκλοφορήσει από την Symmetric Records και θα είναι διαθέσιμο για pre-order από τις 21 Σεπτεμβρίου 2020 στο  goditha.bandcamp.com σε ψηφιακή καθώς και σε φυσική μορφή μέσα σε ένα 8σέλιδο πολυτελές digipak το οποίο θα περιλαμβάνει 48σέλιδο booklet με στίχους και φωτογραφίες από την παράσταση.

 

Στίχοι- Μουσική – Ενορχήστρωση  Ελίνα Εγγλέζου

Ενορχήστρωση – Μίξη – Παραγωγή   Μπάμπης Κατσιώνης ( Firewind / Outloud / Serious Black )

Mastering  Νασος Νομικος ( VU Productions )

 

Βιολιά   Αγγελος Παύλος Γκούφας ( In Vein )

Φλάουτο / Σαξόφωνο   Μάριος Χριστόπουλος

Ούτι   Βασίλης Κοιλάκος

Ακουστικές και ηλεκτρικές Κιθάρες , Μπάσο , Πλήκτρα  Μπάμπης Κατσιώνης

Κλασικές και 12-χορδες κιθάρες , μπαλαλάικα , οκαρίνα  Ελίνα Εγγλέζου

 

Artwork  Kώστας Τσιάκος  ( papergoblin.com )