Ο The Weeknd καταρρίπτει ένα μοναδικό ρεκόρ

Ο νέος «βασιλιάς» στην ημερήσια κατηγορία του Spotify είναι πλέον ο The Weeknd, αρπάζοντας το «στέμμα» από τον Justin Bieber.

Το καινούριο άλμπουμ του The Weeknd έχει προκαλέσει παροξυσμό σε όλη την υφήλιο! Το «Starboy», όπως είναι ο τίτλος του, «προσγειώθηκε» επίσημα στις 25 Νοεμβρίου για να συνεχίσει τη φρενήρη πορεία του 26χρονου καλλιτέχνη.

Η πολύφερνη συνεργασία του με τους πολύπειρους Daft Punk στο ομώνυμο κομμάτι του δίσκου κατέχει δικαίως περίβλεπτη θέση στο επίκεντρο της προσοχής, αφού ολόκληρος ο πλανήτης – κυριολεκτικά – κινείται στο ρυθμό του.

Το «Starboy» είναι το single που βρίσκεται καθημερινά και αδιάκοπα στην κορυφή του Spotify τόσο συγκεντρωτικά για όλες τις χώρες όσο και για την Ελλάδα. Και επειδή μία μόνο συνάντηση του The Weeknd με τους Daft Punk δεν είναι αρκετή για να τη χορτάσουμε, το ολοκαίνουριο άλμπουμ του Καναδού φροντίζει να μη μας αφήσει ανικανοποίητους.

Το «I Feel It Coming» κάνει πράξη τη δεύτερη σύμπραξη με το ασυναγώνιστο δίδυμο ηλεκτρονικής μουσικής, ενώ οι εκπλήξεις δε σταματούν εδώ. Ο The Weeknd σμίγει και με τη Lana Del Rey και με τον Kendrick Lamar.

Με την κυκλοφορία του «Starboy», το οποίο περιέχει 18 τραγούδια, ο The Weeknd κατέρριψε μία μοναδική και τεράστια επίδοση. Έγινε ο (επόμενος) καλλιτέχνης που επιτυγχάνει τις περισσότερες αναπαραγωγές μέσα σε μία ημέρα στο Spotify.

Ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ ήταν ο Justin Bieber. Κατά τη διάρκεια της 23ης Νοεμβρίου 2015 τα τραγούδια του Αμερικανού τραγουδιστή αναπαράχθηκαν στην πλατφόρμα 36 εκατομμύρια φορές, νούμερο με το οποίο εντάχθηκε και στα περίφημα Ρεκόρ Guinness.

Μέχρι στιγμής, οι ιθύνοντες του Spotify δεν έχουν δημοσιοποιήσει τον ακριβή αριθμό αναπαραγωγών που σημείωσε ο The Weeknd, παρά μόνο την ακόλουθη ανακοίνωση δια στόματος Troy Carter, διεθνή επικεφαλής των Creative Services της υπηρεσίας: «Είμαι υπερήφανοι που έχουμε συνεργαστεί με τον The Weeknd, τη διαχείρισή του και τη Republic Records σε ένα άλμπουμ φαινόμενο. Ανυπομονούμε να σπάσουμε ακόμα περισσότερα ρεκόρ στο εγγύς μέλλον.»

Πηγή: hit-channel.com