Ο Σταύρος Ξ Πέτρου μυεί το Πανεπιστήμιο Κύπρου στην performance art


Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Performance, στις 29 Φεβρουαρίου, ο καλλιτέχνης Σταύρος Ξ. Πέτρου διοργανώνει μαζί με τον Όμιλο Τέχνης του Πανεπιστημίου Κύπρου, διήμερο εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δράσεων, συστήνοντας στην πανεπιστημιακή κοινότητα την τέχνη της performance.

Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο masterclass και στη παρουσίαση των έργων που θα προκύψουν από αυτό, να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας την πιο κάτω φόρμα.

Το masterclass με τίτλο «Εισαγωγή στη Θεωρία και την Πρακτική της Περφορμανς», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, στις 4:30-7:30μμ, στο Κτίριο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων. Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με διάφορα μέσα, υλικά, τεχνικές και μεθοδολογίες εργασίας. Η παρακολούθηση είναι δωρεάν και θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής.

Τα performance που θα δημιουργηθούν στο masterclass θα παρουσιαστούν δημόσια την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, σε διάφορα σημεία της Πανεπιστημιούπολης καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Δήλωση ενδιαφέροντος μέχρι 21 Φεβρουαρίου.

https://forms.gle/MwxGRehVerWL8vFS8

Συντελεστές

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Σταύρος Ξ. Πέτρου*

Θεωρητική Τεκμηρίωση: Γεώργιος Ορφανίδης

Διοργανωτής: Όμιλος Τέχνης Πανεπιστημίου Κύπρου

*Ο Σταύρος Ξ. Πέτρου είναι διεθνής πολυβραβευμένος διαμεσικός καλλιτέχνης παραστατικών, επιτελεστικών και εικαστικών τεχνών. Σπούδασε Φιλοσοφία (ΒΑ), Κλασική Φιλολογία (ΜΒ), Νεοελληνική Φιλολογία (ΜΑ) και Υποκριτική (HD). Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε ερευνητικά προγράμματα φιλοξενίας καλλιτεχνών, τοπικά και διεθνή φεστιβάλ, πολιτιστικούς οργανισμούς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πανεπιστήμια, γκαλερί και μουσεία.

YouTube portfolio: https://youtube.com/@stavrosx.petrou

Mail επικοινωνίας: staurosxpetrou@gmail.com