«Ο Πόντος ζει» – Νέος δίσκος του Χρήστου Χολίδη για την γενοκτονία των Ποντίων


Το ολοκαίνουργιο cd του ποντιακής καταγωγής Χρήστου Χολίδη είναι αφιερωμένο στις μελωδίες από τον Πόντο. Ο Χρήστος Χολίδης θυμάται τις ρίζες του και αποδίδει σε άπταιστη ποντιακή διάλεκτο τραγούδια γεμάτα από τη δύναμη, το συναίσθημα αλλά και τον πόνο του ποντιακού Ελληνισμού.

Με ιδιαίτερη ευαισθησία και ως γνήσιος Πόντιος στρέφει το βλέμμα του στη μουσική παράδοση των προγόνων του, την οποία μεταφέρει με μοναδικό τρόπο στο σήμερα, πετυχαίνοντας έτσι να την κάνει γνωστή και στη νεολαία.

Ο Χρήστος Χολίδης γράφει στο σημείωμα του :
«Αυτός ο δίσκος περιέχει τραγούδια τα οποία άκουγα από παιδί μεγαλώνοντας σε μια ποντιακή οικογένεια. Ποτέ δε ξέχασα τις ρίζες μου κ τους προγόνους μου, το κλάμα της γιαγιάς όταν διηγούταν ιστορίες απ το ξεριζωμό . Εύχομαι οι νεότεροι να μη ξεχάσουν ποτέ και πάντα να τιμούν τη μνήμη των προγόνων μας στις 19 Μαΐου ημέρα γενοκτονίας των Ποντίων . Ευχαριστώ από καρδιάς των Γιώργο Ατματσίδη και τον Μπάμπη Μαραγκό που βοήθησαν στην υλοποίηση αυτού του δίσκου!
Είμαστε Έλληνες είμαστε Πόντιοι είμαστε περήφανοι ! Ο Πόντος ζει !»

Το cd «Ο ΠΟΝΤΟΣ … ΖΕΙ» είναι μία μουσική συλλογή που θα ενθουσιάσει, όχι μόνο όσους έχουν δεσμούς με αυτή τη χαμένη πατρίδα, αλλά και κάθε Ελληνα.

Με αφορμή την 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, κυκλοφορεί την Κυριακή 22/5 με το Πρώτο Θέμα.

cholides_pontos