Ο Πέτρος Κουλουμής τραγουδάει για την προσφυγιά με τον Γιώργο Νταλάρα και πολλούς αγαπημένους καλλιτέχνες


Dasho Kurti – Ξένε, τι ζητάς εδώ.Τραγουδάμε για τη προσφυγιά

Σκηνοθεσία Νίκος Σούλης

 Ιερά Οδός Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 9 το βράδυ 

Ο Πέτρος Κουλουμής συμμετέχει στην παράσταση «Dasho KurtiΞένε, τι ζητάς εδώ»  που είναι ο γενικός τίτλος της μεγάλης μουσικής συνάντησης Τραγουδάμε για τη προσφυγιά, στην οποία συμμετέχουν αφιλοκερδώς, εξαιρετικοί καλλιτέχνες για τους οποίους ο Dasho Kurti έγραψε τραγούδια, και η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Μαρτίου στην Ιερά Οδό.

Ο Πέτρος Κουλουμής μαζί με τους Ελένη Βιτάλη, Γιώργο Νταλάρα, Γλυκερία, Μίλτο Πασχαλίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιώργο Μεράντζα, Σοφία Παπάζογλου, Βασίλη Προδρόμου, Ασπασία Στρατηγού, Στέφανο Δορμπαράκη, Κώστα Τριανταφυλλίδη και Ισίδωρο Πάτερο, τραγουδούν δίπλα στο Dasho Kurti για τη προσφυγιά.

Ευαισθητοποιημένος με το θέμα των μεταναστών – μετανάστης και ο ίδιος – ο Dasho Kurti συνθέτης και δημιουργός, δεξιοτέχνης του ακορντεόν, πήρε την πρωτοβουλία  για μια μεγάλη συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα καθώς τα έσοδα θα διατεθούν  για την κάλυψη αναγκών προσφυγικού καταυλισμού στη Λέσβο.

Ο Dasho Kurti, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλβανία. Στην Ελλάδα βρέθηκε με το μεταναστευτικό κύμα των ομοεθνών του, που στις αρχές τις δεκαετίας του ‘90, μετά τις κοινωνικοπολιτικές αλλαγές που σημειώθηκαν στη χώρα τους, πέρασαν τα σύνορα αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Όπως και οι περισσότεροι συμπατριώτες του, πέρασε από δύσκολες καταστάσεις αλλά, εν τέλει, κατάφερε να ασχοληθεί με αυτό που αγαπά και έχει σπουδάσει στη χώρα του – τη μουσική.

Στο μουσικό του βιογραφικό καταγράφονται,  η συμμετοχή του στην «Ορχήστρα των Χρωμάτων» του Μάνου Χατζιδάκι, η συμμετοχή του σε δίσκους μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών όπως,  η Λιζέτα Καλημέρη, η Μελίνα Κανά, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Κώστας Μακεδόνας, o Γιώργος Νταλάρας, ο Γιάννης Πάριος, η Δήμητρα Γαλάνη, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Γιάννης Χαρούλης, ο Βασίλης Λέκκας, κ.α.

Παράλληλα συμμετέχει σε πλήθος εκδηλώσεων και συναυλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ άλλων με τους: Γιώργο Νταλάρα και Μαρινέλα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Γιώργο Νταλάρα, Dulce Pontes και Eddy Napoli στο Ηρώδειο και Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με το American Ballet Theatre, Yasmin Levy στο Ισραήλ, Zülfü Livaneli κ.α.

Μέσα από την γόνιμη συνεργασία του με το Γιώργο Νταλάρα, γράφει την μουσική για τα Έρημα Χωριά– το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ – που κυκλοφορεί το 2006, σε 30 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Στην Ιερά Οδό, η συναυλία «Dasho Kurti – Ξένε, τι ζητάς εδώ. Τραγουδάμε για τη προσφυγιά»,  διοργανώνεται από τον παγκόσμια βραβευμένο διαδικτυακό σταθμό NGradio.gr και τις  “Γέφυρες Φιλίας-Ινστιτούτο Κοινωνικής Αλληλεγγύης” υπό  την αιγίδα του  International Foundation for Greece (IFG) με πρόεδρο την Ασπασία Λεβέντη.

Η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Σούλη. Υπενθυμίζουμε ότι τα έσοδα της συναυλίας,  στην όποια όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς, θα διατεθούν για την κάλυψη αναγκών προσφυγικού καταυλισμού στη Λέσβο.

Info: Dasho Kurti – Ξένε, τι ζητάς εδώ –  Τραγουδάμε για τη προσφυγιά.

Ιερά Οδός /Τετάρτη 29 Μαρτίου /9.00 μ.μ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ  2.30 ώρες

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

ΚΑΘΗΜΕΝΟΙ 15 ευρώ

ΟΡΘΙΟΙ 10 ευρώ

Διοργανωτές: NGradio και “Γέφυρες Φιλίας-Ινστιτούτο Κοινωνικής Αλληλεγγύης”

Χορηγοί επικοινωνίας: Western Union, ΕΡΤ, Δεύτερο πρόγραμμα, NGradio

Υπό την αιγίδα του International Foundation for Greece

Προπώληση εισιτηρίων Viva.gr

Αγορά εισιτηρίου την ημέρα της συναυλίας από το ταμείο, μόνο με μετρητά.