Η Valentina Monetta εκπροσωπεί για 4η φορά το Σαν Μαρίνο στη Eurovision


Ανακοινώθηκε το ντουέτο που θα εκπροσωπήσει το κρατίδιο του Αγίου Μαρίνου στον 62ο διαγωνισμό της Eurovision στο Κίεβο.

Ο Αμερικανός τραγουδιστής Jimmie Wilson και η γνωστή σε όλους τους φαν Valentina Monetta, θα αποτελέσουν την 8η συμμετοχή της χώρας. Το τραγούδι «Spirit Of The Night» θα διαγωνιστεί στο δεύτερο μισό του δεύτερου ημιτελικού στις 11 Μαΐου.

Η Valentina Monetta θα βρεθεί για 4η φορά στη σκηνή του διαγωνισμού, όντας η εκπρόσωπος της χώρας για 3 συνεχόμενα χρόνια (2012, 2013, 2014) καταφέρνοντας μάλιστα να εξασφαλίσει για πρώτη φορά την πρόκριση του Αγίου Μαρίνου στον τελικό το 2014. Το τραγούδι αποτελεί σύνθεση του Ralph Siegel, ο οποίος συνέθεσε το νικητήριο κομμάτι του 1982 καθώς όλες τις προηγούμενες συμμετοχές της Valentina Monetta.

Και ενώ το θέμα της εκπροσώπησης του κρατιδίου φαίνεται πως λύθηκε και οι φήμες περί απόσυρσης της χώρας εξαφανίστηκαν, το πρόβλημα σχετικά με το televoting παραμένει. Σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν λίγες μέρες ο γενικός διευθυντής του SMRTV, Carlo Romeo, δήλωσε πως ουδέποτε δόθηκε απάντηση από την EBU σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής του televoting της χώρας. Υπενθυμίζουμε πως με την αλλαγή της παρουσίασης των αποτελεσμάτων πέρυσι, ο Άγιος Μαρίνος δεν μπορεί να έχει αυτόνομο televoting λόγω του μικρού του πληθυσμού. Έτσι οι βαθμοί της τηλεψηφοφορίας του αποτελούν τον μέσο όρο της τηλεψηφοφορίας 5 τυχαίων χωρών. Η κρατική τηλεόραση πρότεινε αυτό να αλλάξει και αντί του televoting να χρησιμοποιηθεί μια επιτροπή με συγκεκριμένο αριθμό κατοίκων της χώρας, πέραν της κριτικής επιτροπής των ειδικών στη μουσική, κάτι που δεν εισακούστηκε παρ’ όλα αυτά.

Ωστόσο οι Ιταλοί Tony Maiello και Arisa, φαίνεται να δέχθηκαν αρχικά πρόταση για την εκπροσώπηση του Αγίου Μαρίνου. Σύμφωνα με δηλώσεις των ίδιων, η κρατική τηλεόραση της χώρας, έκανε πρόταση στον καθένα ξεχωριστά να εκπροσωπήσει το κρατίδιο με το σύνολο των εξόδων να καλύπτονται από τους ίδιους τους καλλιτέχνες. Και οι δύο αρνήθηκαν κατηγορηματικά. Το SMRTV αρνήθηκε με την σειρά του και τις δύο «κατηγορίες», αναφέροντας πως ίσως κάποιος χρησιμοποίησε τα ονόματα των υπευθύνων του καναλιού για να έρθει σε επαφή με τους καλλιτέχνες, μιας και οι ίδιοι δεν προέβησαν ποτέ σε αυτές τις ενέργειες.

Η αρχαιότερη Δημοκρατία του κόσμου λοιπόν, έκανε ανάθεση σε έναν Ευρωπαίο καλλιτέχνη και έναν μη Ευρωπαίο, όπως χαρακτηριστικά ανάφερε ο Carlo Romeo.

[ot-video][/ot-video]