Ο ΠΑΣΥΚΑΦ παρουσιάζει: Μανώλης Μητσιάς & Καρυοφυλλιά Καραμπέτη @ Θέατρο Ριάλτο 29/3


Ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Παρουσιάζουν στο Θέατρο Ριάλτο(29 Μαρτίου) την Παράσταση

Οι ποιητές μας τραγουδούν

Από την Σαπφώ στον Σολωμό, τον Σεφέρη, τον Ελύτη και τον Ρίτσο

Ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη παρουσιάζουν μια περιδιάβαση στον μαγικό κόσμο της μελοποιημένης ποίησης με τραγούδια των μεγαλύτερων Ελλήνων συνθετών.Οι Μίκης Θεοδωράκη, Μάνος Χατζιδάκις, Γιάννης Μαρκόπουλος, Σταύρος Ξαρχάκος,  Διονύσης Σαββόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος,  Χρήστος Λεοντής, Γιάννης Σπανός, Νίκος Ξυδάκης και η  Λένα Πλάτωνος συγκαταλέγονται στους συνθέτες αυτούς που μας χάρισαν αγαπημένα τραγούδια που παραμένουν διαχρονικά.

Τραγούδια βασισμένα στην ποίηση μεγάλων ελλήνων ποιητών, ξεκινώντας από τον 6ο π.Χ. αιώνα, με τη Σαπφώ, έως τις μέρες μας, με τον Σεφέρη, τον Ελύτη, τον Ρίτσο, τον Γκάτσο, τον Ελευθερίου, τον Παπαδόπουλο, τον Αλκαίο, τον Σκούρτη κ.α.

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Λιάνηςο οποίος έχει και την επιμέλεια του προγράμματος:

«Ο Μανώλης Μητσιάς είναι μακράν ο καλλιτέχνης με το καλύτερο ρεπερτόριο στο σημερινό ελληνικό τραγούδι. Αν δε ανατρέξουμε στην ιστορία του λαϊκού μας τραγουδιού, έναν θα βρούμε να έχει καλύτερο ρεπερτόριο απ’ αυτόν. Τον μεγάλο Γρηγόρη Μπιθικώτση. Και τι δεν έχει τραγουδήσει ο Μανώλης… Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Λεοντή, Ξαρχάκο, Μούτση, ΛίνοΚόκκοτο, Σπανό, Μάριο Τόκα, Σταμάτη Κραουνάκη, Ηλία Ανδριόπουλο, Λευτέρη Παπαδόπουλο, Μάνο Ελευθερίου, Λίνα Νικολακοπούλου.

Όποιος ανατρέξει στο βιογραφικό της κυρίας Καραμπέτη, θα πάθει ίλιγγο. Ακούστε: «Κλυταιμνήστρα», «Ηλέκτρα», «Γερτρούδη», «Μήδεια», «Ελένη», «Αντιγόνη», «Λαίδη Μάκβεθ», «Τζούλια», «Μίνα» στο Γλάρο, «Μάσα» στις Τρεις Αδελφές, «Ισαβέλλα». Χώρια από τις κινηματογραφικές ταινίες, χώρια από τις ταινίες της τηλεόρασης. Με συγκομιδή μπόλικων βραβείων, Βραβείου «Μαρίκας Κοτοπούλη» το 2010, τρεις φορές Βραβεία Κοινού και πολλές φορές υποψήφια για το Βραβείο

Αρχαίου Δράματος της Ένωσης Κριτικών Θεάτρου. Τέλος, έχει πάρει το Κρατικό Βραβείο Κινηματογράφου Πρώτου Γυναικείου Ρόλου, στην ταινία «Ελεύθερη Κατάδυση».

Δύο εξαιρετικά ευαίσθητοι μουσικοί σηκώνουν το βάρος αυτής της βραδιάς. Είναι οι ίδιοι που πέρσι ενθουσίασαν τον κόσμο: Ο Αχιλλέας Γουάστωρ στο πιάνο και ο Ηρακλής Ζάκκας στο μπουζούκι–μαντολίνο.»

 Οργάνωση παραγωγής : Cricos Productions

Η συναυλία πραγματοποιείται για την ενίσχυση  του Κέντρου Μεταθεραπευτικής Στήριξης ΠΑΣΥΚΑΦ Αφετηρία.

Διάρκεια: 150’

(Στο πλαίσιο του Μήνα Ποίησης)

Χορηγός: Knauf

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΡΙΚ, Η Καθημερινή, LoveFM, Κανάλι 6

Χορηγός Φιλοξενίας: MediterraneanBeachHotel

Θέατρο Ριάλτο,  Παρασκευή 29 Μαρτίου, 20:30

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45

Εισιτήρια: € 25 / 20

E-ticket: www.rialto.com.cy