Ο Κινηματογράφος στα σχολεία 2022 – Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών


Ο Κινηματογράφος στα σχολεία 2022
Το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών διοργανώνει στα πλαίσια των κινηματογραφικών του δράσεων στις 26 και 27 Ιανουαρίου (Τετάρτη και Πέμπτη) ένα webinar για την κινηματογραφική παιδεία. Το webinar είναι συνέχεια των διαφόρων δράσεων που απευθύνονται κυρίως σε εκπαιδευτικούς και διοργανώνεται σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους (CIFEJ) και με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.
Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος με παρουσιάσεις εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών, οι οποίοι θα απευθύνονται κυρίως στους εκπαιδευτικούς στην Κύπρο και την Ελλάδα. Θέμα είναι η κινηματογραφική παιδεία, η σημασία της και καλές πρακτικές εφαρμογής της στα σχολεία. Η Κινηματογραφική Παιδεία, ενταγμένη στα αναλυτικά προγράμματα, στηρίζεται με την προσπάθεια αυτή δίνοντας την ευκαιρία για εμβάθυνση, προβληματισμό αλλά και συλλογή προτάσεων για προώθησή της σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Η συμμετοχή και η συμβολή των εκπαιδευτικών με τη συνδρομή των ομιλητών (ειδικών στις θεματικές τους) ελπίζουμε να συνδράμει στην περαιτέρω ανταλλαγή ιδεών αλλά και συνέχιση των δράσεων προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης της Κινηματογραφικής Παιδείας.
Το συνέδριο είναι ανοικτό στο κοινό και δωρεάν και θα μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το θέμα της Κινηματογραφικής Παιδείας, όχι μόνο εκπαιδευτικοί. Όλες οι παρουσιάσεις θα είναι στα ελληνικά, εκτός από την παρουσίαση του Δρα. Milinkovic Fimon που θα είναι στα αγγλικά.
Στο τέλος του συνεδρίου θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης από την CIFEJ.
Το συνέδριο θα αρχίσει την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου στις 6μμ μέχρι τις 8μμ και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου από τις 6πμ μέχρι τη 8μμ. (Zoom link:

 


Περισσότερα δείτε στην σελίδα του youThink στο Facebook