O ηθοποιός Χρήστος Βασιλόπουλος μιλά στο music.net.cy


Ο Χρήστος Βασιλόπουλος ζει και εργάζεται στο Los Angeles από το 2009 μέχρι και σήμερα. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες της Αμερικανικής τηλεόρασης, όπως το The Closer, Banshee και Blindspot, The Last Ship, Whiskey Cavalier, Warrior, The Old Man (η συγκεκριμένη τηλεοπτική σειρά αναμένεται να προβληθεί στο τέλος του 2021, με πρωταγωνιστή τον Jeff Bridges), αλλά και σε ταινίες.

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος έχει μεταφράσει στα Ελληνικά, μαζί με τον Γιώργο Καραμίχο, το best seller εχγειρίδιο για ηθοποιούς “The Power of the Actor” (Η Δύναμη του Ηθοποιού) της Ivana Chubbuck (Ιβάνα Τσάμπακ).

Είναι ο μόνος Έλληνας ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στο πετυχημένο Video Game “‘Metal Gear Solid V:The phantom Pain”.

Αυτή είναι η τρίτη συνεργασία του με το Acting Studio του Red Stage Theatre στην Κύπρο, και αναμένονται να ακολουθήσουν και άλλες.

Πιο κάτω ρωτήσαμε το Χρήστο Βασιλόπουλο κάποια πράγματα σχετικά με την επαγγελματική του δράση στο Λος Άντζελες και για το σεμινάριο που θα διδάξει διαδικτυακά στις 6 & 7 Μαρτίου 2021 σε συνεργασία με το RED STAGE THEATRE.

 Δώδεκα χρόνια μετά και η καριέρα στο Λος ´Αντζελες δείχνει να είναι πλέον η σωστή επιλογή που έκανες για τον εαυτό σου. Πόσο δύσκολο ήταν να πάρεις μια τέτοια απόφαση να φύγεις από την Ελλάδα και πόσο δύσκολο ήταν να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα στο L.A;

Η απόφαση μου να πάω στο LA, αποδείχθηκε η πιο σωστή/σοφή μου κίνηση όσον άφορα το μέλλον μου ως ηθοποιός. Έφυγα από την Ελλάδα με σκοπό να ανοίξω τους υποκριτικούς μου ορίζοντες αλλά και τα όσα έχω δει και έχω ζήσει μέχρι σήμερα σαν άνθρωπος. Σε κάποιους φάνηκε λάθος η κίνηση μου, καθώς η καριέρα μου μέχρι τότε ήταν γεμάτη επιτυχίες, καλές αμοιβές αλλά και αναγνώριση. Άκουσα από πολλούς συναδέλφους τη φράση “Έλα μωρέ τώρα που θα πας εκεί, δε σε ξέρει κανένας, καλά είσαι εδώ”. Άκουσα όμως το ένστικτο μου και μέσα μου κάτι με παρακινούσε να πάω προς τα εκεί. Το έκανα χωρίς φόβο και δεύτερη σκέψη. Το έκανα γιατί είδα την επιλογή μου, σαν συνέχεια της μέχρι τότε καριέρας μου στην Ελλάδα. Το ξεκίνημα ήταν δύσκολο αλλά και πολύ δημιουργικό. Δεν ήξερα κανέναν, δεν είχα διασυνδέσεις, και έπρεπε να ξεκινήσω από το μηδέν. Έβαλα ένα χρονοδιάγραμμα και είπα στον εαυτό μου ότι αν δεν κλείσω καμμία δουλειά, από διαφήμιση μέχρι ταινία μικρού μήκους μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, τότε θα επιστρέψω στην Αθήνα. Δώδεκα χρόνια μετά, είμαι ακόμα εδώ και συνεχίζω να πηγαίνω σε casting και να κλείνω δουλειές.

Πιστεύεις ότι φάνηκες απλά τυχερός ή εδώ που βρίσκεσαι σήμερα το καταφέρνεις με πολύ δουλειά για τη συνεχή εξέλιξη σου ως ηθοποιός;

Πιστεύω ότι δούλεψα πολύ για να φτάσω μέχρι εδώ, αλλά είχα και την τύχη με το μέρος μου αρκετές φορές. Προσωπικά, η επιτυχία ενός ηθοποιού χτίζεται με το άθροισμα πολλών παραγόντων. Συνεχής δουλειά και αναζήτηση πάνω στον τομέα σου, τύχη, σωστό timing, γνωριμίες αλλά και την σωστή ομάδα ανθρώπων δίπλα σου.

Προσφέρεις ένα διαδυκτιακό σεμινάριο σε συνεργασία με το RED STAGE THEATRE, το οποίο σχεδιάσατε πάρα πολύ προσεκτικά μαζί με την ηθοποιό Ελένη Οδυσσέως που έχει και την επιμέλεια του σεμιναρίου. Η τρίτη σας συνεργασία αυτή από ότι γνωρίζουμε. Το σεμινάριο συμπεριλαμβάνει υλικό δικό σου καθώς και πολύ σημαντικές πληροφορίες που θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να αρχίσουν να υλοποιούν τους στόχους γνωρίζοντας από που θα “πιάσουν την άκρη του νήματος”.

Θα μας πεις για το σεμινάριο, σε ποιούς απευθύνεται και τί συμπεριλαμβάνει;

Ναι αυτή είναι η Τρίτη μας εξαιρετική συνεργασία με το RED STAGE THEATRE και την Ελένη Οδυσσέως. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με την υποκριτική, σε όσους είναι ήδη σε δραματικές σχολές, και σε επαγγελματίες ηθοποιούς. Οι πληροφορίες που θα πάρουν στο σεμινάριο, δε διδάσκονται πουθενά, και είναι πρακτικές πληροφορίες για το πώς ξεκινάει κάποιος σε αυτή την βιομηχανία, για το πώς μπορεί να μπει σε διεθνή casting ,για το πώς μπορεί να κλείσει μια δουλειά ,είτε είναι στην αρχή της καριέρας του, είτε δουλεύει 15 χρόνια. Στο σεμινάριο θα αναλύσουμε τί σημαίνει το marketing του ηθοποιού, κάτι που κανένας δε λαμβάνει υπόψιν του στην Ελλάδα και στην Κύπρο

Πώς μπορεί το σεμινάριο να βοηθήσει γενικά έναν ηθοποιό που δε σκοπεύει να φύγει από την Κύπρο ή την Ελλάδα;

Η Ελλάδα αλλά και η Κύπρος έχουν ανοίξει τα σύνορα τους σε πολλές παραγωγές του εξωτερικού, αμερικανικές αλλά και ευρωπαϊκές. Τα συγκεκριμένα casting λαμβάνουν χώρα είτε στην Ελλάδα είτε στην Κύπρο. Είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους ηθοποιούς να γνωρίζουν τί ζητούν οι casting directors, τί λειτουργεί και τί όχι. Δε χρειάζεται λοιπόν να θέλει κάποιος να κάνει καριέρα μόνο στο εξωτερικό για να παρακολουθήσει το σεμινάριο. Το σεμινάριο έχει σκοπό να εμπνεύσει αλλά και να δώσει απαντήσεις σε ηθοποιούς που έχουν τελειώσει τη δραματική σχολή αλλά δεν έχουν μεγάλο ποσοστό επιτυχίας στα casting, σε εκκολαπτόμενους ηθοποιούς αλλά και σε επαγγελματίες που θέλουν να ανακινούν τα φτερά τους, χωρίς να φύγουν καν από την χώρα τους.

Πού μπορεί κάποιος να κάνει την εγγραφή του στο σεμινάριο;

Για να εγγραφεί κάποιος στο σεμινάριο είναι απλό. Θα μπει στην ιστοσελίδα του RED STAGE THEATRE, το link για το σεμινάριο είναι https://www.redstagetheatre.com/losangeles2/

Εκεί θα μπορεί να συμπληρώσει την αίτηση ενδιαφέροντος, και ακολούθως θα του σταλούν στο email που θα καταχωρήσει στην αίτηση, οι οδηγίες της εγγραφής του.

Πόσο σημαντικός είναι ο κινηματογράφος για σένα;
Σου λείπει το θέατρο; 

Ο κινηματογράφος είναι απόλυτα σημαντικός καθώς μπορεί να μας μεταφέρει σε μέρη και καταστάσεις που ίσως το θέατρο, λόγω budget, δε μπορεί. Όταν δουλεύεις για παράδειγμα στο set μιας ταινίας ή ενός serial εποχής, που το budget είναι 30 εκατομμύρια, σίγουρα έχεις την απόλυτη αίσθηση ότι ζεις και αναπνέεις σε εκείνο το περιβάλλον, σε εκείνη την εποχή, ως ο ρόλος 100%.

Το θέατρο μου λείπει όσο τίποτα άλλο. Η αίσθηση της πρόβας, η έλλειψη χρόνου στο χώρο του θεάτρου, η απόλυτη επικοινωνία. Θα επιστρέψω στην Αθήνα με μια παράσταση που ελπίζω το ελληνικό κοινό να αγκαλιάσει.

Θα ξαναγύριζες μόνιμα στην Ελλάδα και θα μπορούσες να ξανά προσαρμοστείς σε συνθήκες που όσο καλές και να είναι δεν βρίσκονται ακόμη στο επίπεδο του L.A και από παραγωγικής απόψεως αλλά και απολαβών; 

Η Ελλάδα βρίσκεται στα μελλοντικά μου σχέδια λόγω του γιού μου. Εννοείται πως αν επιστρέψω κάποια στιγμή, θα συνεχίσω να δουλεύω στο εξωτερικό, μοιράζοντας το χρόνο μου ανάλογα με το πού θα με πάει η επόμενη δουλειά μου. Και φυσικά θα είμαι το ζωντανό παράδειγμα ενός Έλληνα ηθοποιού που ζει πια στην Ελλάδα, αλλά συνεχίζει να δουλεύει σε διεθνή project, ακριβώς δηλαδή οτιδήποτε προσπαθώ να περάσω μέσα από το σεμινάριο μου.