Νοσταλγήστε! Θυμάστε το «Hit me, baby one more time»; Τι εννοούσε ο στίχος; (Video)


“Hit me, baby one more time” και εσύ χτυπιόσουν στο ρυθμό της μουσικής… Μια και δυο και τρεις φορές…. Αφού το τραγούδι στο ζητούσε στο μακρινό (γεμάτο νοσταλγία) 1999.

Για καλή μας τύχη, 17 χρόνια αργότερα, έχουμε επιτέλους μια απάντηση για το τι σημαίνει, χάρη στο νέο βιβλίο του John Seabrook, The Song Machine.

Το κομμάτι γράφτηκε από τον Σουηδό συνθέτη Max Martin και η μαροκινή τραγουδοποιό Rami Yacoub, οι οποίοι εργάστηκαν για τα περίφημα Cheiron Studios της Στοκχόλμης τη δεκαετία του ’90. Στην αφήγηση του Seabrook, ο Martin και ένας συνάδελφος του o Denniz PoP, ήθελαν να δουλέψουν με τη Spears επειδή ήταν νέα, και στους νέους, μπορούν να διαμορφώσουν τη φωνή και τρόπο που τραγουδάνε πιο εύκολα.
Έτσι ο Martin της έδωσε ένα τραγούδι που έγραψε για ένα κορίτσι που μόλις χώρισε με το φίλο της, “Hit Me baby (One More Time)”.
Ο Martin σκέφτηκε ότι η λέξη “hit” ήταν μια αμερικάνικη αργκό λέξη για την “τηλεφωνική κλήση”. Η τραγουδίστρια, τότε, παρακαλεί τον πρώην φίλο να της τηλεφωνήσει μόλις μία φορά, γιατί είναι μόνη. Τίποτα άλλο!
Κρίμα γιατί στη φαντασία μας αλλιώς το είχαμε “σχεδιάσει”…

 

Πηγή: MTV Greece