Networking forum – Ειρήνη, εκπαίδευση και ευκαιρίες για τη νεολαία


 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΤΆΡΤΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2022

ΩΡΑ: 5:30 Μ.Μ. – 6:30 Μ.Μ.

 

Αυτό το Φόρουμ Δικτύωσης του Ιανουαρίου 2022 θα επικεντρωθεί στη νεολαία, την εκπαίδευση, την ένταξη και τις μελλοντικές συνεργασίες. Η επερχόμενη συνεδρία θα καλωσορίσει το Πρόγραμμα Φιλίας Κύπρου, την Ομάδα των United World Colleges Cyprus και την Ένωση Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα προγράμματα για την κυπριακή νεολαία και τις υποτροφίες της ΕΕ για το 2022-24 στο UWC, θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε μια παρουσίαση από τη Maria Asvesta, μία από τις Επικεφαλής Συντονίστριες του Κυπριακού Προγράμματος Φιλίας, η οποία θα συνοδεύεται από μερικούς νέους γυναίκες και άνδρες που έχουν λάβει μέρος σε μια σειρά προγραμμάτων και δραστηριοτήτων τα τελευταία χρόνια. Από τα United World Colleges Cyprus, η Μαριάννα Λάρμου, Υπεύθυνη Προγράμματος και η Lara Savenije, η Συντονίστρια Σύντομων Μαθημάτων, θα μιλήσουν για τις τρέχουσες δραστηριότητες του οργανισμού τους, καθώς και για να μοιραστούν τις προηγούμενες εμπειρίες τους. Τέλος, ο συντονιστής AHDR Λοΐζος Λουκαΐδης και ο Υπεύθυνος Έργου και Outreach AHDR Kemal Asik, θα παρέχουν ενημερωμένες πληροφορίες για το πρόγραμμα IMAGINE και τους στόχους του, την εκπαίδευση για την ειρήνη και τον αντιρατσισμό.

Το Cyprus Friendship Program (CFP) είναι ο εθελοντικός οργανισμός στην Κύπρο που εργάζεται με νέους, παρέχοντάς τους ευκαιρίες να προάγουν την ειρήνη μέσω δικοινοτικών δραστηριοτήτων, εκπομπών στα μέσα ενημέρωσης και ομαδικών παρουσιάσεων σε διάφορα ακροατήρια και στις δύο πλευρές του χάσματος. Το Πρόγραμμα συγκεντρώνει νέους και από τις δύο κοινότητες για να προωθήσει την ειρηνική αλληλεπίδραση και την κατανόηση μεταξύ των ομάδων. Το CFP είναι μια διετή εκπαίδευση οικοδόμησης ειρήνης και ηγεσίας, η οποία περιλαμβάνει μια εβδομαδιαία κατασκήνωση για να δώσει στους νέους την ευκαιρία να συναντηθούν, να απολαύσουν διασκεδαστικές δραστηριότητες και εργαστήρια το έτος 1 στην Κύπρο και ένα μέρος τεσσάρων εβδομάδων στις Ηνωμένες Πολιτείες το καλοκαίρι το 2ο έτος Μετά την επιστροφή στο νησί, οι έφηβοι μπορούν να μοιραστούν το μήνυμα με την οικογένεια και τους φίλους των κοινοτήτων τους ότι οι ελληνόφωνοι και οι τουρκόφωνοι Κύπριοι μπορούν να ζήσουν μαζί ειρηνικά και να εργαστούν μαζί για την ειρήνη. Οι προσπάθειες στην Κύπρο έχουν διευρυνθεί για να συμπεριλάβουν τη δημιουργία της Ένωσης Γονέων και Φίλων CFP καθώς και της Ένωσης Αποφοίτων CFP, η οποία συνεργάζεται με την Ένωση Γονέων και Φίλων.

Τα United World Colleges (UWC) είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που κάνει την εκπαίδευση δύναμη που ενώνει ανθρώπους, έθνη και πολιτισμούς για την ειρήνη και ένα βιώσιμο μέλλον. Το UWC θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Υποτροφιών της ΕΕ για Κύπρια Νεολαία στο UWC και Σύντομα Μαθήματα και δραστηριότητες συμμετοχής νέων στο πλαίσιο του ίδιου Προγράμματος όπου θα παρουσιάσει ένα σύντομο βίντεο με μαρτυρίες φοιτητών από το σύντομο μάθημα του UWC. Περισσότερες πληροφορίες για το UWC Κύπρου και το Πρόγραμμα Υποτροφιών της ΕΕ για Κυπριακή Νεολαία στο UWC και τα σύντομα μαθήματα μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση https://www.cy.uwc.org/.

Το Imagine – (Association for Historical Dialogue and Research) είναι ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για την Αντιρατσιστική Εκπαίδευση/Εκπαίδευση για έναν Πολιτισμό Ειρήνης που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2017 και έχει συγκεντρώσει πάνω από 5000 μαθητές και 1000 δασκάλους. Το έργο αποτελείται από μια ποικιλία δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων εργαστηρίων εκπαίδευσης για την ειρήνη/αντιρατσιστική εκπαίδευση, αθλητικές δραστηριότητες, δραστηριότητες βιωσιμότητας, περιπάτους στη Λευκωσία, επισκέψεις μελέτης, επιμόρφωση δασκάλων και ένα συνέδριο για διευθυντές δασκάλων. Στόχος του έργου είναι η ενίσχυση της επαφής και της συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών από όλες τις κοινότητες της Κύπρου, σε μια ολιστική κατανόηση του πολιτισμού της ειρήνης και της μη βίας. Το «Imagine» υλοποιείται από τον Σύνδεσμο Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας και το Σπίτι Συνεργασίας, υπό την αιγίδα της Τεχνικής Επιτροπής Παιδείας. Χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Γερμανίας και υποστηρίζεται η UNFICYP και το Γραφείο του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο.

Link:https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fzoom.us%2Fj%2F98962819245%3Fpwd%3DbVZmbFBHNXowVEd0b1VXZWhqVVVLUT09%26fbclid%3DIwAR18aFNTc2BdrggRYoGVbIY2nFh8CWQtzBAsnFde4_OeKC_7U3tR234I3u8&h=AT1dGnvJZoppOoyxqkStSfQZR60vaQHhAgQeqw6ouPEEXpq_BhCZrcUXoDv9wi0FbWUC5yIBiULGU09XvaTMhIc7q6Tlk098yvfVsIdDNr0lpONTkTnwQ4YYRycv99NKDg&__tn__=q&c[0]=AT3OxIztDEINahBoq3qfS-NAxucZ0fqArRxL-LIKTBKDy9R0F-UcHxoWofYYGYVzk879uKPrVUKq7KeJeM6pTnihtSj0HaMuOoJQz5cFNP4y6ybif8XIvkPMx0aFQdNwx7mzP05ewhLpEvvbu6N0SP4u

 

 


Περισσότερα δείτε στην σελίδα του youThink στο Facebook