«Να θυμάστε ότι δεν μπορούν να ακυρώσουν την Άνοιξη»: Το νέο έργο του David Hockney ως σύμβολο ελπίδας εν μέσω πανδημίας


Ένας από τους σπουδαιότερους ζωγράφους εν ζωή μας προσέφερε ένα μήνυμα ελπίδας που όλη η ανθρωπότητα χρειαζόταν με έναν νέο πίνακά του.

Ο David Hockney, 82 ετών, μοιράστηκε αυτό το νέο έργο τέχνης την Τρίτη στο Instagram μέσω του Louisiana Museum of Modern Art της Δανίας. Δημιούργησε το έργο του στο iPad του, και αναπαριστά μια συστάδα από κίτρινους νάρκισσους μέσα σ’ ένα πράσινο λιβάδι. Ενώ το φόντο είναι γκρίζο, οι νάρκισσοι έχουν έντονα χρώματα, όπως και το σημείο στο οποίο έχουν ανθίσει.

https://www.instagram.com/p/B96pbB2gWU8/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Το νέο του έργο έχει τίτλο «Να θυμάστε ότι δεν μπορούν να ακυρώσουν την Άνοιξη». Ο Βρετανό καλλιτέχνης είναι ζωγράφος, σκηνογράφος, φωτογράφος, λιθογράφος και ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του κινήματος της pop art που άνθισε τη δεκαετία του ’60.

Τα περισσότερα έργα του είναι διάσημα στο κοινό και κάποια από αυτά έχουν δημοπρατηθεί σε ποσά ρεκόρ. Για παράδειγμα ο πίνακας  Portrait of an Artist (Pool with Two Figures) του 1972 πωλήθηκε τον Νοέμβριο του 2018 στα 90 εκατομμύρια δολάρια. Τώρα βρίσκεται στη Νορμανδία, όπου και περνά την περίοδο της καραντίνας.

«Τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα … Μπορεί να είναι θυελλώδη τώρα, αλλά  δεν θα βρέχει για πάντα», γράφει το μήνυμα στο instagram.

Πηγή : ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ