Μπρούσκο – Η ζωή του Ματθαίου βρίσκεται σε κίνδυνο και αποκαλύπτεται η απόπειρα δολοφονίας


Από το χιούμορ στην αγωνία μας πάνε τα επόμενα επεισόδια της αγαπημένης μας τηλεοπτικής σειράς. Όλες οι λεπτομέρειες στις περιλήψεις πιο κάτω:

ΠΕΡΙΛΗΨΗ 13ου (399) ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ
Η ζωή του Ματθαίου, εξακολουθεί να βρίσκεται σε κίνδυνο και η αγωνία για τα αδέρφια του και την Αναστασία δεν έχει τέλος. Η Στεφανία, μετά από μεγάλη πίεση, καταφέρνει τον Σήφη να την πάει στη Μελίνα. Ο Μανωλιός ομολογεί στην Δάφνη και την Κωνσταντίνα πως πήγε στη φυλακή και επισκέφθηκε τον Διαμαντή και τους περιγράφει την πολύ κακή ψυχολογική του κατάσταση. Η Δάφνη προβληματίζεται. Ο Μανωλιός θέλει καινούργια ρούχα, προκειμένου να πάει καλοντυμένος στην Ιταλία, ο Μηνάς εντείνει τις προσπάθειές του για να καταφέρει επιτέλους να αφήσει έγκυο την Βασιλική και όλοι μαζί καταφεύγουν για συμβουλές στη Δάφνη, προκαλώντας για άλλη μια φορά την έκρηξη του Μάρκου. Ο Αχιλλέας και η Μελίνα θα δεχτούν μία έκπληξη…..

ΠΕΡΙΛΗΨΗ 14ου (400) ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ
Η Αναστασία ταράζεται όταν αποκαλύπτει πως δεν ήταν ένα απλό ατύχημα αυτό που συνέβη στον Ματθαίο.. αλλά απόπειρα δολοφονίας. Την ίδια στιγμή ο Νικηφόρος επιχειρεί να ψαρέψει τη Δάφνη, προκειμένου να μάθει ως πού έχουν φτάσει οι έρευνες του Μάρκου για το παρελθόν του και τις ρίζες του. Το πέσιμο απ’ τη σκάλα προκαλεί αποβολή στην Άννα, με συνέπεια την άσχημη αντίδραση του Πάτροκλου απέναντί της. Αχιλλέας-Μελίνα ενημερώνονται από την έντρομη Ανδρούλα ότι η Μάρθα τριγύρναγε έξω απ’ το σπίτι κι ο φόβος μην αρπάξει πάλι το μωρό, ξαναφουντώνει. Οι δρόμοι Παύλου – Χρυσάνθης χωρίζουν, όταν ο Παύλος επιλέγει τα παιδιά του αντί για εκείνη, αν και ο Μάρκος πιστεύει πως θα τα ξαναβρούν. Η αντιπάθεια της Στεφανίας για την Όλγα, είναι πλέον ολοφάνερη γεγονός που στεναχωρεί τον Σήφη, ο οποίος παράλληλα αντιμετωπίζει και την επίθεση της Χρυσάνθης. Ο Αχιλλέας ενοχλείται όταν η Μελίνα δηλώνει πως δεν θέλει να τον συνοδεύσει στη Φλωρεντία….

ΠΕΡΙΛΗΨΗ 15ου (401) ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ
Ο Σήφης τσακώνεται άγρια με την Χρυσάνθη για το παρελθόν και οι αλληλοκατηγορίες πέφτουν βροχή.. Ο Πάτροκλος είναι έξαλλος με την αποβολή της Άννας, ο Διαμαντής όμως προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα, την ίδια ώρα όμως προβληματίζεται με τον αγοραστή του σπιτιού του. Η Αναστασία προσπαθεί να προσεγγίσει την γιαγιά Ανδριανή, και της ζητά να βάλουν στην άκρη τα παλιά τώρα που το θέμα του Ματθαίου έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Ο Νικηφόρος φλερτάρει όλο και πιο έντονα την Λουκία και εκείνη ανταποκρίνεται.. Η Μελίνα ετοιμάζεται να επισκεφθεί την Βασιλική με το μωρό στην Κρήτη, δυσαρεστώντας ιδιαίτερα τον Μηνά.. Η περίοδος των εξετάσεων έφτασε και η Δάφνη με τον Μηνά διαβάζουν ως τρελοί.. τώρα θα πρέπει να βρουν τρόπο για να περάσουν την τάξη και φυσικά όπως πάντα η Δάφνη έχει τη λύση.. Παράλληλα η Κωνσταντίνα προβληματίζεται έντονα, όταν ο Μηνάς την παροτρύνει να δώσει μια ευκαιρία στον Κίκη, τώρα που θα λείπει ο Μανωλιός. Ο Νεκτάριος βρίσκεται σε ραντεβού με την Αλεξάνδρα και της ξεκαθαρίζει ποια είναι πλέον η σχέση και τα αισθήματα του για την Δήμητρα. Ο Αχιλλέας ανακοινώνει στη Μελίνα κάτι που θα την σοκάρει!!! ..

ΠΕΡΙΛΗΨΗ 16ου (402) ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ
Η Μελίνα με το μωρό φεύγουν για Χανιά και ο Αχιλλέας για Φλωρεντία. Στο μεταξύ και ο Πάτροκλος, έξαλλος με την Άννα, αποφασίζει να πάει στη Φλωρεντία και αυτός. Ο Μάρκος ανακαλύπτει πως ο Νικηφόρος Απέργης προέρχεται από την κυπριακή οικογένεια των Δημοσθένους, αλλά δεν μπορεί να βγάλει κάποιο συμπέρασμα. Ωστόσο, αυτή η ανακάλυψη θα θορυβήσει τον Νικηφόρο, που φοβάται ότι τα σχέδιά του θα αποκαλυφθούν και αποφασίζει να προσεγγίσει τον Πάτροκλο. Η Βασιλική και ο Μάρκος κάνουν απελπισμένες προσπάθειες να βοηθήσουν στο διάβασμα τον Μηνά και τη Δάφνη, που δίνουν εξετάσεις για να περάσουν την τάξη στο σχολείο. Η Χρυσάνθη, ανακοινώνει πως φεύγει από την Κρήτη και η Μελίνα βγαίνει για φαγητό σε φιλικό επίπεδο με τον Σήφη και τη Στεφανία…

ΠΕΡΙΛΗΨΗ 17ου (403) ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ
Η προσκόλληση της Στεφανίας στη Μελίνα, προβληματίζει έντονα τον Σήφη . Ο Νικηφόρος επιχειρεί να προσεγγίσει τη Δάφνη κρυφά απ’ τον Μάρκο. Κάτω απ’ τις οδηγίες του Μηνά, ο Κίκης προσπαθεί να κατακτήσει την Κωνσταντίνα εκθειάζοντάς της.. τα οικονομικά του προτερήματα. Κι ενώ ο Μανωλιός θ’ αντιληφθεί σύντομα πως τα Ιταλικά του δεν είναι επαρκή στη Φλωρεντία θα μπει σε νέες περιπέτειες εκεί… Επηρεασμένος απ’ τα αισθήματά του για τη Δήμητρα, ο Πάτροκλος φέρεται απαξιωτικά στην Άννα. Η Χρυσάνθη αποχωρεί απ’ την Κρήτη, αφού πρώτα έχει μια μυστηριώδη συνάντηση …Μία ανατρεπτική αποκάλυψη που δεν περιμένει κανείς και αφορά την Χρυσάνθη, το παρελθόν και το μέλλον της καθώς και την «κρυφή» σύνδεση της με κάποιον υπεράνω πάσης υποψίας!!!! Παρά την απόσταση που τους χωρίζει, τίποτα δεν δείχνει ικανό να χαλάσει την ευτυχία του Αχιλλέα και της Μελίνας.. έως τη στιγμή που ο Αχιλλέας δέχεται απ’ τη Κύπρο ένα άκρως δυσάρεστο τηλεφώνημα…