«Μπαμπάδες Μονάχοι»: Ο Στάθης Δρογώσης τραγουδά για το καλό των παιδιών μας


Ο Στάθης Δρογώσης θέλει να συμβάλει με το τραγούδι του στον αγώνα που κάνουν συλλογικότητες γονέων για να έρθουν θετικές αλλαγές στη νομοθεσία για τα παιδιά μας.

Η μουσική μιλά στις ψυχές των ανθρώπων και έχει τη δύναμη να αφυπνίζει συνειδήσεις.

Ταυτόχρονα είναι δεδομένο πως το καλό των παιδιών μας ενώνει όλους – δίχως πόλωση και δίχως διαχωρισμούς – στοιχείο το οποίο αποκτά κομβική σημασία όταν μιλάμε για τα παιδιά των διαζυγίων και τα παιδιά εκτός γάμου.

Στο πλαίσιο αυτό ο Στάθης Δρογώσης, εμπνευσμένος από βιώματα φίλων του αποξενωμένων γονέων και αφουγκραζόμενος την αναγκαιότητα προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών, συνέθεσε με ευαισθησία και αγάπη ένα τραγούδι για αυτό τον σκοπό με τίτλο «Μπαμπάδες Μονάχοι».

Με αφορμή τη λαχτάρα των γονιών να είναι κοντά στο παιδί τους – παρά το χωρισμό, o Στάθης Δρογώσης θέλει να απευθυνθεί μέσα από το τραγούδι του σε όλους τους γονείς, πατέρες και μητέρες, πάνω από όλα όμως να ευαισθητοποιήσει και να συμβάλει με το τραγούδι του στον αγώνα που κάνουν συλλογικότητες γονέων για να έρθουν θετικές αλλαγές στη νομοθεσία για τα παιδιά μας.

Η αποξένωση παιδιού – γονέα, το απεχθές φαινόμενο της Γονεϊκής Αποξένωσης αποτελούν ζητήματα στα οποία η Κοινωνία των Πολιτών στέκεται πλέον απέναντι με αποφασιστικότητα και από τη σύναξη αυτή των συνειδήσεων ανθρώπων καλής πίστης, οι καλλιτέχνες πρέπει και αυτοί να δώσουν το στίγμα και τη δύναμη της ψυχής που απαιτείται.

Σήμερα η αναγκαιότητα για μεταρρύθμιση των κανόνων που σχετίζονται με την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών μέσω των ειδικότερων ρυθμίσεων του οικογενειακού δίκαιου, καθιστά τη μουσική και την τέχνη αναγκαίο πυλώνα και καταλύτη στην προσπάθεια για ένα δικαιότερο αύριο για τα παιδιά και τους γονείς.

Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να ανατρέφεται και από τους δύο γονείς του, ανεξάρτητα από την ύπαρξη νομικού δεσμού των τελευταίων – το λένε οι διεθνείς συμβάσεις, οι νόμοι, οι φορείς, η Κοινωνία των Πολιτών, η απτή πραγματικότητα. Αυτό μας τραγουδάει ο Στάθης Δρογώσης με το τραγούδι «Μπαμπάδες Μονάχοι».

Ο τραγουδοποιός στηρίζει τις, ανεξάρτητες μεταξύ τους, δράσεις της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής εταιρείας «Ενεργοί Μπαμπάδες για τα δικαιώματα του παιδιού» και του κινήματος «Δράση κατά της Γονεϊκής Αποξένωσης» του Μάριου Ανδρικόπουλου, νομικού και δημιουργού και διαχειριστή της ομώνυμης σελίδας στο Facebook, τους οποίους ευχαριστεί για τη βοήθεια στην ηχογράφηση του τραγουδιού.

Ας ενώσουμε όλοι τις φωνές μας υπέρ των δικαιωμάτων των παιδιών και κατά της γονεϊκής αποξένωσης.

Το τραγούδι «Μπαμπάδες Μονάχοι» κυκλοφορεί από τη Minos EMI / Universal.

Πηγή : hit-channel.com