ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΑ 30ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΤΡΙΤΟ


Με τη μουσική παράσταση «Αγάπης Κύματα» και ερμηνευτή τον δημοφιλή καλλιτέχνη Κώστα Μακεδόνα το Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ τίμησε απόψε τα 30χρονα του.

Η παράσταση που δόθηκε απόψε, (30 Σεπτεμβρίου 2020) στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ιδαλίου,  με μεγάλη επιτυχία, είχε τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Εσωτερικών κ. Νίκου Νουρή.

Συμμετείχαν επίσης οι καλλιτέχνες Έλενα Ανδρέου, Πέτρος Κουλουμής, Ανδρέας Ελεσνίτσαλης και Φρειδερίκη Τομπάζου.

Η βραδιά άρχισε με την προβολή ενός αφιερώματος – ιστορικής αναδρομής για τη λειτουργία και προσφορά του Τρίτου Προγράμματος. Στη συνέχεια προβλήθηκαν οπτικογραφημένοι χαιρετισμοί για το Τρίτο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη και τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Νίκο Νουρή.

Σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ κ. Ανδρέας Φράγκος ανέφερε ότι η σημερινή επέτειος αφορά 30 χρόνια μάχης για τη συνεχή, άμεση, αντικειμενική και έγκυρη ενημέρωση αλλά και 30 χρόνια εκλεκτής συντροφιάς, με μουσική, για κάθε γούστο, για κάθε στιγμή της ζωής, είτε αυτό είναι ξεφάντωμα και γλέντι είτε στιγμές περισυλλογής, μοναξιάς,  απόδοσης τιμής, ενίοτε και θλίψης. Γιατί όλα αυτά, επεσήμανε, είναι πολύτιμες στιγμές της ζωής μας και είναι εκεί που το Τρίτο κατάφερε να αποτελεί μέρος της καθημερινότητας μας, μέρος της ζωής μας.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΡΙΚ τόνισε ότι το Τρίτο Πρόγραμμα παραμένει, διαχρονικά, το πρώτο σε ακροαματικότητα κανάλι της Κύπρου, ενώ η πρωινή του ενημερωτική εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο» δεν είναι απλώς η πρώτη σε ακροαματικότητα ραδιοφωνική εκπομπή, αλλά και η εκπομπή που διαμορφώνει καθημερινά την επικαιρότητα. Είναι γεγονός σημείωσε ο κ. Φράγκος,  ότι αυτοί που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη αλλά και οι δημοσιογράφοι γενικότερα ξεκινούν τη μέρα τους, ακούγοντας ΡΙΚ. Επεσήμανε επίσης ότι ο δεύτερος βασικός πυλώνας είναι η μουσική και οι εκπομπές λόγου καθώς και οι ψυχαγωγικές εκπομπές, τις οποίες ετοιμάζουν με επαγγελματισμό οι παραγωγοί του Τρίτου.

Το Τρίτο, ανέφερε ο κ. Φράγκος, ταξιδεύει παντού, εντός και εκτός της Κύπρου, όλες τις ώρες του 24ωρου, δίνει βήμα και φωνή στους συμπολίτες μας, στην Ευρώπη όπου ανήκουμε, στη μακρινή Αυστραλία, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Αφρική. Είναι, κατέληξε, το ραδιόφωνο των Κυπρίων όπου γης, η όμορφη παρέα που αγγίζει το νόστο των Κυπρίων της Διασποράς.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Παναγιώτης Σεντώνας. Παρέστησαν επίσης βουλευτές, κρατικοί αξιωματούχοι, άλλοι επίσημοι, φίλοι του Τρίτου και του ΡΙΚ καθώς και το έμψυχο δυναμικό, πρώην και νυν, του Τρίτου Προγράμματος.

Η μουσική παράσταση μεταδόθηκε απευθείας από το Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ και οπτικογραφήθηκε  για να προβληθεί από το ΡΙΚ1 – ΡΙΚHD το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου στις  21:15 το βράδυ.Την εκδήλωση παρουσίασαν οι Κώστας Σωτηρόπουλος και Αλεξία Καρακάνα, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση είχε ο Χρίστος Φιλίππου. Tην παράσταση στήριξε ο Δήμος Ιδαλίου