Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Τυχεροί είναι εκείνοι που έχουν κάτι να ασχολούνται» (Video)

Ένα video από τα backstage των γυρισμάτων του νέου τραγουδιού του Μιχάλη Χατζηγιάννη με τίτλο «Θα χαθώ πριν φύγω» ανέβηκε στο κανάλι της Cobalt Music, στο YouTube. Ο τραγουδιστής μίλησε για την αποχή του από το τραγούδι, για την Ελλάδα της κρίσης και τη σχέση του με την αναγνωρισιμότητα.

Για το διάστημα που απείχε από το τραγούδι: «Είναι ωφέλιμη και πολύ χρήσιμη αυτή η αποχή. Το να είσαι συνέχεια σε ρυθμούς δημιουργίας δεν είναι και πάντα ό,τι καλύτερο. Ήταν ένας χρόνος αποστασιοποίησης που σε γεμίζει, σου δίνει πολλά ερεθίσματα. Βλέπεις τα πράγματα αποστασιοποιημένα λίγο πιο σφαιρικά. Τα πράγματα και οι εποχές αλλάζουν. Σε ωριμάζουν. Δεν τις κατευθύνεις εσύ. Επαναπροσδιορίζεις την καλλιτεχνική σου οντότητα σε ένα νέο τοπίο. Προσπαθούμε να πιάσουμε το νήμα από το σημείο που βρισκόμαστε. Ο δίσκος αυτός θα καταγράψει ένα νέο μουσικό κλίμα. Είναι ένας δίσκος που φτιάχνεται χωρίς πάγια στρατηγική. Φτιάχνεται μέρα με τη μέρα. Σκεφτόμαστε πολύ φιλελεύθερα σχετικά με το υλικό. Θέλουμε να είμαστε μακριά από όλες τις κοινοτυπίες – ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Θέλουμε ένα στίχο που θα ‘ναι πρωτότυπος και για εμάς, που να έχει όλα τα συναισθήματα που μας βασανίζουν. Κάτι που θα το λέμε και θα το αισθανόμαστε»!

Ποια είναι η σχέση του με τη δημοσιότητα; «Όταν ξεκινάς σε αυτό τον χώρο, της μουσικής, ποτέ δεν σκέφτεσαι το τι συνεπάγεται. Η δημοσιότητα είναι ωραία, είναι μια αναφορά στη δουλειά σου, είναι η ανταπόκριση του κόσμου. Αλλά όταν αυτό αρχίζει να χάνει την κατάλληλη ισορροπία γίνεται κουραστικό και χάνεται ο προσανατολισμός σου. Όσο μεγαλώνω, όσο αποκτάς την κατάλληλη εμπειρία και αυτογνωσία, αρχίζεις να το σκέφτεσαι. Είναι ένα πράγμα που το θεωρείς δεδομένο κι αυτό».

Τέλος για την κρίση στην Ελλάδα, τονίζει: «Ζούμε μια κατάσταση πανικού, τρόμο και ανασφάλειας. Είναι μια περίοδος που δεν έχει χρώμα. Όλοι οι Έλληνες αισιοδοξούμε πως στο βάθος υπάρχει ένα κράτημα για να πιαστούμε και να προχωρήσουμε. Τυχεροί είναι εκείνοι που έχουν κάτι να ασχολούνται. Κάτι που τους ευφραίνει την ψυχή. Είτε είναι μουσική είτε μία τέχνη. Και είναι εκείνοι που έχουν την ηθική υποχρέωση να κάνουν και τους υπόλοιπους να χαρούν. Η στάση μας πρέπει να είναι μια άμεση ανταπόκριση απέναντι σε αυτό που ζούμε. Μια κοινωνική προσφορά, που μπορεί να είναι ένα χαμόγελο το πρωί ή το να βοηθήσουμε μέσα από τη δουλειά μας είτε οικονομική είτε σωματική. Πρέπει να το προσφέρουμε με τη μεγαλύτερη και μέγιστη δυνατότητα. Αν το κάνει ο καθένας αυτό, κάπως θα αλλάξουν τα πράγματα».

Το τραγούδι «Θα χαθώ πριν φύγω» είναι το πρώτο δείγμα από το επόμενο άλμπουμ του Μιχάλη Χατζηγιάννη που θα κυκλοφορήσει από την Cobalt Music τον Μάρτιο του 2016.

 

Πηγή: protothema.gr