Με θέσεις για επτά επιβάτες τα νέα Mercedes-Benz GLB και GLE

Mercedes-Benz GLE 400 d 4MATIC, AMG-Line, selenitgrau, designo Leder Nappa, magmagrau/schwarz;Kraftstoffverbrauch kombiniert: 7,5-7,0 l/100 km; CO2-Emissionen kombiniert: 199-184 g/km* Mercedes-Benz GLE 400 d 4MATIC, AMG-Line, selenite grey, designo nappa leather magma grey/black;combined fuel consumption: 7.5–7.0 l/100 km; combined CO2 emissions: 199–184 g/km*

Η Mercedes-Benz διαθέτει μια ολοκληρωμένη σειρά μοντέλων στην κατηγορία των SUV. Μια κατηγορία η οποία αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα στην γκάμα της γερμανικής εταιρείας αφού μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 6,5 εκατομμύρια πελάτες σε όλο τον κόσμο έχουν επιλέξει ένα SUV της Mercedes-Benz. Οι στατιστικές δείχνουν ότι ένα στα τρία αυτοκίνητα της Mercedes-Benz που πωλούνται ανήκουν στην κατηγορία των SUV. Με λίγα λόγια ένα SUV όπως τα GLB και GLE συνδυάζουν όλους τους παράγοντες επιτυχίας της εταιρείας αλλά και πλεονεκτήματα που θα εκτιμήσουν οι αγοραστές όπως η επταθέσια διάταξη καθισμάτων.

Με ισχυρές αναλογίες και καθαρό προσανατολισμό για εξορμήσεις στην φύση, καθώς και προαιρετική τετρακίνηση 4MATIC η Mercedes-Benz GLB είναι ένα ευέλικτο SUV με απεριόριστες δυνατότητες εντός και εκτός δρόμου. Με αποτελεσματικούς τετρακύλινδρους κινητήρες, πολλά συστήματα υποβοήθησης οδήγησης με υποστήριξη για τον οδηγό, το διαισθητικά λειτουργικό σύστημα ψυχαγωγίας MBUX το νέο GLB αποτελεί ένα ολοκληρωμένο οικογενειακό SUV. Διαθέτει ένα δυναμικό και ταυτόχρονα κομψό σχεδιασμό και μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους ενώ είναι και το πρώτο μοντέλο της Mercedes-Benz σε αυτή την κατηγορία που διατίθεται και ως επταθέσιο. Στην κυπριακή αγορά η νέα GLB παρουσιάζεται με τους αναβαθμισμένους τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες που αποδίδουν από 116 μέχρι 224 ίππους. Κινητήρες, που αν τους συγκρίνουμε με την προηγούμενη γενιά, χαρακτηρίζονται από τη σημαντικά αυξημένη ισχύ, τη βελτιωμένη απόδοση και τις χαμηλότερες εκπομπές. Η βασική βενζινοκίνητη έκδοση ξεκινά με την GLB180 και ένα κινητήρα 1332 κ.εκ. με 136 ίππους ενώ η αντίστοιχη πετρελαιοκίνητη (GLB180d) είναι δίλιτρη με 116 ίππους και 280 Nm ροπής. Όλοι εξοπλισμένοι μόνο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Και στους δύο τύπους κινητήρων προσφέρεται και το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης 4MATIC.

Η Mercedes-Benz GLE βρίσκεται ήδη στην τέταρτη της γενιά και συνεχίζει την εξαιρετική πορεία των προκατόχων της στην παγκόσμια αγορά. Το ξεχωριστό SUV της μάρκας διακρίνεται, τόσο από το μοντέρνο του σχεδιασμό και τις μεγαλύτερες διαστάσεις, όσο και από το ψηλό επίπεδο τεχνολογίας που διαθέτει. Προσφέρει μεγαλύτερους χώρους τόσο για επιβάτες όσο και για αποσκευές ενώ ο μοντέρνος και καθόλα τεχνολογικά προηγμένος εσωτερικός χώρος κινείται στα υψηλά πρότυπα ποιότητας του γερμανικού εργοστασίου. Η γκάμα των κινητήρων της νέας GLE για την Κυπριακή αγορά ξεκινά με το δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα της GLE 300 d 4MATIC με τους 245 ίππους ενώ στη συνέχεια έχουμε τον τρίλιτρο, επίσης πετρελαιοκινητήρα της GLE 350 d 4MATIC με τους 272 ίππους. Ο ίδιος κινητήρας εξοπλίζει και την έκδοση GLE 400 d 4MATIC, αλλά με τους ίππους να ανεβαίνουν στους 330. Η γκάμα ολοκληρώνεται με τον βενζινοκινητήρα της GLE 450 4MATIC των 2999 κ.εκ. απόδοσης 367 ίππων και 500Nm ροπής. Κινητήρας που έχει στη διάθεση του και ένα mild Hybrid σύστημα συμβάλλοντας έτσι και στις πιο πάνω επιδόσεις. Όλες της οι εκδόσεις, εφοδιάζονται με σύστημα μετάδοσης 9G-Tronic, με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πολύδισκο συμπλέκτη που θα επιτρέπει τη μεταβαλλόμενη ροπή ανάμεσα στους δύο άξονες για πιο άνετη κίνηση εκτός δρόμου.