«Με συνέλαβαν έξι φορές σε μια εβδομάδα γιατί είμαι μαύρος»


Η εξομολόγηση του ράπερ Ζερό για το ρατσισμό που έχει βιώσει

Καλεσμένος στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, «Μετά τα Μεσάνυχτα» βρέθηκε ο Ζερό, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ρατσισμό που βίωσε στην Ελλάδα, όπου αποκάλυψε ότι τον έχουν συλλάβει έξι φορές μέσα σε μία εβδομάδα, επειδή είναι μαύρος, όπως ο ίδιος τόνισε.

Μάλιστα, ο γνωστός ράπερ διηγήθηκε ένα περιστατικό που του έχει συμβεί στο παρελθόν. «Με συνέλαβαν 6 φορές σε μία εβδομάδα, επειδή είμαι μαύρος» είπε και προχώρησε στη διήγηση του περιστατικού, όταν πριν χρόνια είχε έρθει η κοπέλα του από τη Θεσσαλονίκη και ετοιμάστηκαν να πάνε σινεμά.

«Είπαμε να πάμε σινεμά. Έβαλα το πουκαμισάκι μου, το τζινάκι μου, τα παπουτσάκια μου τα ωραία, αρωματισμένος, περιποιημένος, το κοριτσάκι μου αγκαζέ και πάμε με τον ηλεκτρικό. Κατεβαίνουμε στον σταθμό του Αμαρουσίου και μαζί με εμάς κατέβηκε και μια παρέα με πέντε, έξι αλάνια της γειτονιάς. Και από όλο τον κόσμο που κατέβηκε από το βαγόνι, ακούω τον αστυνομικό απέναντι να με φωνάζει. Λέω αποκλείεται να εννοεί εμένα, εγώ είμαι στην πένα. Συνεχίζει να με φωνάζει και πάω εκεί. Μου ζητάει τα χαρτιά, τα δίνω, ήταν όλα κομπλέ. Αλλά μου λέει να πάμε στο τμήμα, γιατί είναι τυπική διαδικασία. Τον ρώτησα γιατί από τόσο κόσμο διάλεξε εμένα και μου είπε ότι εγώ του έκανα εντύπωση. Και τον ρώτησα τότε: επειδή είμαι μαύρος; Στο τμήμα μείναμε έξι ώρες» αποκάλυψε μεταξύ άλλων.