Μαρία Κορέλλι: «Μια καλή εμφάνιση δεν αρκεί από μόνη της, όλα είναι θέμα προσωπικότητας»!


Φρέσκο αλλά πολλά υποσχόμενο πρόσωπο, ταλαντούχα τραγουδίστρια…με πτυχίο στην αρχιτεκτονική.

Η Μαρία Κορέλλι, αναμφισβήτητα, ήρθε για να μείνει στην ελληνική δισκογραφία!

Χαμογελαστή, επικοινωνιακή και γεμάτη όνειρα και αγάπη για το τραγούδι, εντυπωσιάζει τόσο με το παρουσιαστικό της, όσο και με τη δυνατή ερμηνεία της.

Η τραγουδίστρια μιλά, μεταξύ άλλων, για τον αγώνα που έδωσε για να ασχοληθεί με το τραγούδι, για τα συναισθήματα της ως νέα στον χώρο και για την αλληλεπίδραση που έχει με τον κόσμο.

Καλησπέρα Μαρία…χαιρόμαστε πολύ γι’αυτή την κουβέντα!

Καλησπέρα! Κι εγώ χαίρομαι πολύ!

Από μικρή ηλικία έδειξες την κλίση σου στη μουσική. Πως προέκυψαν οι σπουδές στην αρχιτεκτονική τελικά;

Σπούδασα αρχιτεκτονική ύστερα από παρότρυνση των γονιών μου καθώς η οικογένεια μου έχει παράδοση στον γενικότερο κλάδο. Δεν εγκατέλειψα όμως το όνειρο μου και με την ολοκλήρωση των σπουδών μου αφοσιώθηκα στη μεγάλη μου αγάπη που είναι το τραγούδι. Στην αρχή η οικογένεια μου δεν ήταν σύμφωνη. Όταν όμως συνειδητοποίησαν την αγάπη, την επιμονή και τη σκληρή προσπάθεια που έκανα για να εξελιχθώ στο χώρο της μουσικής, πίστεψαν σε μένα και αποφάσισαν να με στηρίξουν στα βήματα μου.

Ξεκίνησες αρκετά νωρίς την επαγγελματική σου πορεία από την γενέτειρα σου, την Κρήτη. Ποιες ήταν οι προσδοκίες σου τότε;

Ήταν τόσο μεγάλος ο αγώνας που έδωσα για να ασχοληθώ με το τραγούδι που τα πρώτα όνειρα ήταν ρομαντικά και φειδωλά. Και μόνο που τραγουδούσα ήμουν ευτυχισμένη. Αργότερα ο στόχος έγινε πιο σαφής και ήταν με σταθερά βήματα να καταφέρω να εδραιωθώ στον χώρο ώστε να βρω την δισκογραφική μου ταυτότητα και να αφήσω το δικό μου μουσικό αποτύπωμα.

Ερχόμενη στην Αθήνα τι είχες να αντιμετωπίσεις; Ήταν εύκολη η μετάβαση;

Κάθε μετάβαση έχει δυσκολίες αλλά ο τρόπος που τα αντιλαμβάνεσαι έχει να κάνει με τη διάθεση στην οποία βρίσκεσαι. Ερχόμενη λοιπόν στην Αθήνα ένιωσα ότι έρχομαι πιο κοντά στον στόχο μου και αυτό με έκανε να ξεπερνώ την κάθε δυσκολία και αμφιβολία.

Και ήρθε η συνεργασία με τον καταξιωμένο λυράρη και τραγουδιστή Νίκο Ζωϊδάκη. Πες μας γι’αυτό.

Ο Νίκος Ζωϊδάκης είναι ένα υπέροχος άνθρωπος και ένα μεγάλο κεφάλαιο για μένα στη μουσική. Τον αγαπώ και τον σέβομαι ιδιαίτερα. Με τη συνεργασία αυτή θέλαμε να αποτίσουμε φόρο τιμής στον τόπο μας, την Κρήτη και να σας μεταφέρουμε μουσικά τον αέρα αυτού του σπουδαίου τόπου.

Πάμε στο επόμενο μεγάλο βήμα. Συνεργασία με τη Heaven Music και ένα νέο τραγούδι. Ποια τα συναισθήματα σου;

Η συνεργασία μου με την Heaven Music μου έφερε μεγάλη χαρά. Είμαστε μαζί σε αυτόν τον μαραθώνιο. Έχουμε ήδη δυο τραγούδια και προχωράμε. Το «Δύσκολο Αντίο» που βγήκε πριν από λίγο καιρό το αγαπήσαμε από το πρώτο άκουσμα και το στηρίζουμε για να το αγαπήσει και ο κόσμος.

Ως νέα τραγουδίστρια αισθάνεσαι ασφαλής στον χώρο; Τι ρόλο έχει παίξει η δισκογραφική σου εταιρία σε αυτό;

Ανήκοντας στη Heaven Music και έχοντας το δυναμικό της εταιρίας δίπλα μου νιώθω ασφάλεια. Έχουμε κοινό όραμα και κοινό στόχο για την πορεία μου στο χώρο.

Έχεις εμφανιστεί σε μεγάλα νυχτερινά κέντρα όπως το Posidinio και το Frangelico. Πως ήταν η επαφή σου με τον κόσμο;

Αυτή η επαφή δημιουργεί μια μοναδική σχέση και για μένα είναι από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα αυτής της δουλειάς! Ειδικά στη σκηνή ο τραγουδιστής εισπράττει τα έντονα συναισθήματα του κόσμου, και τα επιστρέφει με την ερμηνεία του. Είναι μια τόσο έντονη και υπέροχη αλληλεπίδραση που ίσως είναι και ο λόγος για τον οποίο κάνουμε αυτό το επάγγελμα. Φέτος στο Frangelico ήταν ιδιαίτερα έντονη η αγάπη και η αποδοχή που ένιωσα από κάθε άλλη φορά.

Είσαι μια εντυπωσιακή γυναίκα. Θεωρείς ότι μια καλή εμφάνιση ανοίγει πόρτες ή είναι τελικά εμπόδιο;

Όλα είναι θέμα προσωπικότητας και «εκπομπής», δηλαδή η ενέργεια που εκπέμπει κάποιος στο περιβάλλον του. Μια καλή εμφάνιση δεν αρκεί από μόνη της. Ο κόσμος είναι αυστηρός κριτής. Πρέπει να είσαι άψογος, επαγγελματίας και περισσότερο να νιώθουν παρά να βλέπουν…

Έχεις σκεφτεί να συνδυάσεις τις σπουδές σου με το τραγούδι;

Η ζωγραφική, τα σχέδια, η διαμόρφωση ενός χώρου και γενικότερα η δημιουργία υπάρχουν ακόμα στη ζωή μου. Όχι όμως σε επαγγελματικό επίπεδο πλέον. Η μουσική για μένα είναι μονόδρομος.

Πως αξιολογείς τη μέχρι τώρα πορεία σου; Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια σου;

Μένω πιστή στο αρχικό πλάνο με αργά, προσεκτικά και σταθερά βήματα. Ένας μεγάλος στόχος μου αυτή τη στιγμή είναι εκτός από τα singles που θα κυκλοφορήσουν σε λίγο διάστημα, η κυκλοφορία της πρώτης μου ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς.

Τελευταίο αλλά σημαντικό. Πες μας κάτι που δεν γνωρίζουμε για την Μαρία Κορέλλι.

Έχω βαθιά πίστη στο θεό. «Η πίστη μετακινεί βουνά» και η πίστη μου αυτή με έχει βοηθήσει να βρίσκομαι στο σωστό δρόμο…

 

Πηγή : tralala.gr

Συνέντευξη & Επιμέλεια: Ελεάννα Καπάνταη