Λίνα Ροδοπούλου Με μια «κόκκινη βροχή» κάνει κατάθεση ψυχής

Μια νεαρή ερμηνεύτρια  που πιστεύει πως ήρθε η δίκη της ώρα να αφήσει το προσωπικό της σημάδι στην μουσική, ερμηνεύοντας  μελωδίες που αγαπά, χωρίς να αποκλείει το γεγονός οποιασδήποτε άλλης δημιουργίας. Σ’αυτούς τους δύσκολους καιρούς λοιπόν η Λίνα Ροδοπούλου κάνει μια κατάθεση ψυχής με το κομμάτι της «κόκκινη βροχή» ….

Συνέντευξη στη Στέλλα Παπά

  1. Λίνα μου εδώ και λίγο καιρό, μια μελωδία δομημένη για σένα από τον δημιουργό Αντώνη Καρατζίκη, σμίγει αρμονικά με τους δικούς σου στίχους και μας δίνουν μια ξεχωριστή «κόκκινη βροχή». Θες να μας μιλήσεις γι’αυτή ;

Η «Κόκκινη βροχή» είναι ένα τραγούδι αρκετά δυναμικό θα έλεγα και με πλούσια ενορχήστρωση. Παράλληλα όμως έχει και μια λυρική και ρομαντική αισθητική, έχει δηλαδή δύο διαφορετικές όψεις που συμπληρώνουν η μια την άλλη. Είναι η πρώτη απόπειρα δημιουργίας του προσωπικού μου υλικού και μέσα από αυτή νιώθω ότι συστήνομαι στον κόσμο.

  1. Θεωρείς είναι ένα κομμάτι με το οποίο θα αφήσεις το σημάδι σου ;

Ακόμη δε μπορώ να ξέρω τι από όλα αυτά με τα οποία καταπιάνομαι θα αντιπροσωπεύει  στο μεγαλύτερο βαθμό την καλλιτεχνική μου εικόνα, όμως μπορώ να πω με σιγουριά ότι η «Κόκκινη βροχή» είναι ένα τραγούδι που μου ταιριάζει απόλυτα και συμφωνεί με την αισθητική μου. Το αν θ΄αφήσω λοιπόν το σημάδι μου με αυτό το τραγούδι θα φανεί στο μέλλον, προς το παρόν το θεωρώ αρκετά πιθανό μιας και η δημιουργία του έγινε ακριβώς γι΄ αυτή την ανάγκη. Είχε έρθει η ώρα να αφήσω το προσωπικό μου σημάδι.

  1. Σε ποιον το τραγούδησες πρώτη φορά ;

Όταν έλαβα τη μουσική από τον συνεργάτη μου Αντώνη Καρατζίκη και έγραψα τους στίχους, κάτι το οποίο δεν είχα προσχεδιάσει αλλά μου βγήκε αυθόρμητα, το τραγούδησα αρχικά μόνη μου και καταγράφοντας τη φωνή μου, γιατί  ήθελα να είμαι απερίσπαστη και να συγκεντρωθώ στον εαυτό μου. Οι πρώτοι που άκουσαν  το τραγούδι ήταν η οικογένεια μου, ο συνθέτης  καθώς και ελάχιστοι πολύ κοντινοί μου άνθρωποι, αυτοί δηλαδή με τους οποίους μοιράζομαι τις περισσότερες μου σκέψεις.

  1. Στιχουργός του κομματιού είσαι εσύ. Θες να μας πεις για ποιον μιλούν οι στίχοι ;

Οι στίχοι αυτοί βασίζονται σε δικά μου βιώματα αλλά θεωρώ ότι αντιπροσωπεύουν τους περισσότερους από εμάς, και αυτό γιατί   όλοι  πιστεύω έχουμε φυλάξει ένα πολύ ξεχωριστό μέρος της καρδιάς μας για κάποιους ανθρώπους.  Επίσης όλοι μας έχουμε αναζητήσει  αλλά και διεκδικήσει μια αγκαλιά.

  1. Είναι η πρώτη φορά που γράφεις στίχους ;

Στίχους γράφω από πολύ μικρή όμως τους κρατούσα για εμένα καθώς δεν είχα σκεφτεί ποτέ το ενδεχόμενο να κάνω δισκογραφία με αυτούς. Στην προκειμένη περίπτωση  μου βγήκε αβίαστα να γράψω εγώ γι αυτή τη μελωδία. Η ανάγκη για έκφραση και με αυτόν τον τρόπο υπάρχει, πάντοτε υπήρχε, όμως θεωρώ ότι κατ΄ αρχάς είμαι ερμηνεύτρια, και η πορεία μου στο χώρο της τέχνης θα είναι με βάση το τραγούδι που τόσο αγαπώ, χωρίς να αποκλείω το γεγονός οποιασδήποτε άλλης δημιουργίας.

  1. Η πρώτη σου δισκογραφική δουλειά ήταν στα γαλλικά . Γιατί έκανες αυτή την επιλογή ;

Η αγάπη μου για το Γαλλικό ρεπερτόριο είναι γνωστή και γι΄αυτό χρόνια τώρα κατέχει  περίοπτη θέση στις ζωντανές μου εμφανίσεις. Νιώθω ότι μου ταιριάζει και φανερώνει μια σημαντική πτυχή του εαυτού μου, για όλους αυτούς τους λόγους  θεώρησα ότι πρέπει οπωσδήποτε να καταγράψω και με μια δισκογραφική δουλειά όλα αυτά τα αγαπημένα μου τραγούδια.

  1. Θα το τραγουδούσες σε live σου στο διαδίκτυο;

Η αλήθεια είναι  ότι δεν το έχω ερμηνεύσει ακόμη  ζωντανά στο διαδίκτυο και αυτό γιατί μέχρι τώρα απέφευγα τις διαδικτυακές συναυλίες διότι πίστευα αλλά και ήλπιζα ότι οι εμφανίσεις με κοινό δε θ ΄αργήσουν να έρθουν. Τώρα που δυστυχώς διαπιστώνω το αντίθετο θεωρώ πως σύντομα θα  ακούσετε ζωντανά την «Κόκκινη βροχή» και εκεί. Πάντως χαίρομαι τουλάχιστον για το γεγονός ότι αρκετός κόσμος πρόλαβε να την ακούσει και δια ζώσης.

  1. Θα σ’αρεσε η ιδέα να τραγουδήσεις την κόκκινη βροχή με μια χορωδία;

Ούσα δασκάλα τραγουδιού τα τελευταία χρόνια σε χορωδίες αγαπώ ιδιαίτερα το χορωδιακό τραγούδι. Η « Κόκκινη βροχή» δεν αποτελεί κατά τη γνώμη μου εύκολο τραγούδι για χορωδία και αυτό για ερμηνευτικούς λόγους, ωστόσο θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να χρησιμοποιηθεί μια χορωδία σαν ένα μουσικό χαλί κάνοντας φωνητικά και αναπαριστώντας τη βροχή. Αυτό είναι κάτι που θα ήθελα πολύ να πραγματοποιήσω.

  1. Ποιες οι προσδοκίες σου για την κόκκινη βροχή ;

Οι προσδοκίες μου για την «Κόκκινη βροχή» είναι να ταξιδέψει όσο το δυνατό περισσότερο και να φτάσει στα αυτιά όλων των ακροατών. Είναι μια κατάθεσης ψυχής για εμένα και θεωρώ πως της αξίζει να αγαπηθεί πολύ. Ήδη έχει αγαπηθεί ως τραγούδι μιας και έχει αποσπάσει πάρα πολλά θετικά σχόλια, και μάλιστα πολλοί μου αποκαλύπτουν ότι πιάνουν τον εαυτό τους να το τραγουδούν σε ανύποπτο χρόνο, γεγονός που με χαροποιεί αφάνταστα.

  1. Ποια η ευχή σου για το 2021 ;

Για το 2021 η ευχή μου είναι κατ΄ αρχάς  να έχουμε όλοι υγεία και σύντομα να ξαναβρούμε όλα αυτά, ασήμαντα και μη τα οποία έως τώρα θεωρούσαμε δεδομένα. Τέλος εύχομαι η κοινωνικοποίηση αλλά και οι ανθρώπινες σχέσεις να επιστρέψουν όπως τις ξέραμε και να μην είναι η αρχή μιας νέας πραγματικότητας με αποξένωση και κατάργηση της φυσικής επαφής.