Κωνσταντίνα: Μιλάει για την περίοδο αποχής της από το τραγούδι

Η Κωνσταντίνα σε συνέντευξή της μίλησε για την αποχή τους από το τραγούδι για ένα μεγάλο διάστημα.

Πώς ήταν η αποχή σου από τον χώρο όλον αυτό τον καιρό;

Δισκογραφική αποχή περισσότερο και με επιλεκτικές δουλειές. Όταν προετοιμάζεσαι για κάτι, δεν θεωρείται αποχή. Δούλευα για κάποιον σκοπό. Για να βγάλω κάτι.

Τι ακούς από τον κόσμο; Τι είναι αυτό που σε κάνει να χαίρεσαι όταν συναντάς κόσμο και σου μιλάει;

Ακούω τα καλύτερα από τον κόσμο. Ακούω πολλά που με χαροποιούν, με συγκινούν, πολλά συναισθήματα. Ο κόσμος έχει εκδηλώσει την αγάπη του με πάρα πολλούς τρόπους.

Έχεις φτάσει στο σημείο να πεις «Θέλω να κάνω αυτή τη συνεργασία και δεν θέλω να κάνω κάτι άλλο»;

Αν πάμε σε συνεργασίες live, επειδή από το ξεκίνημά μου έκανα μια συνεργασία που ήταν όνειρο, άπιαστο. Δεκαπέντε χρονών ξεκίνησα μια συνεργασία με Νταλάρα κι Αλεξίου. Το έκανα. Ήρθε έτσι. Χωρίς να το ονειρευτώ και χωρίς να βάζω στόχους. Με άκουσε η Χαρούλα σε κάποια εκδήλωση στην Κύπρο, στο σχολείο, δεν θυμάμαι. Μου είπε «Αν έχεις σκοπό κάποια φορά να έρθεις στην Ελλάδα, έλα να με βρεις». Το έβαλα σαν στόχο.

Τόσο μαγικό;

Τώρα καταλαβαίνω τι έγινε. Στην ηλικία των δεκαπέντε της Χριστίνας, της κόρης μου, εγώ έκανα αυτό. Δεν το πίστευα. Άλλες εποχές βέβαια. Μπήκα πολύ γρήγορα στη δουλειά και δούλευα πολύ σκληρά. Πήγαινα σχολείο, ωδείο και δουλειά. Αυτή ήταν η πρώτη μου δουλειά και μετά ακολούθησαν συνεργασίες με τον Πάριο, την Μαρινέλλα, με την Μοσχολιού. Απίστευτες συνεργασίες. Δισκογραφικά όμως είναι αυτή η συνεργασία που έκανα με τον Γιάννη Χρυσομάλλη και την Τασούλα Θωμαΐδου. Είναι ένα τραγούδι που και σαν μουσική έχει την σφραγίδα, αλλά και οι στίχοι της Τασούλας είναι φανταστικοί. Είναι ένα τραγούδι που διδάσκεται στα σχολεία, με καλούν στις γιορτές για να παρακολουθήσω τα παιδιά που τραγουδούν το «Μια Ελλάδα φως».

Πηγή: ΧΑΙ