Κάνε την επιχείρησή σου φιλική στα ΑμεΑ


Προσβάσιμες Επιχειρήσεις

Έχει μέσω ερευνών αποδειχθεί, ότι οι άνθρωποι με αναπηρία, αν προσεγγιστούν ισότιμα, σωστά και με σεβασμό, θα γίνουν οι πιο πιστοί πελάτες – καταναλωτές μιας υπηρεσίας ή ενός προϊόντος, ενώ θα αποτελέσουν και την καλύτερη, δωρεάν, από στόμα σε στόμα, θετική διαφήμιση μιας εταιρείας.

Παράλληλα, παγκοσμίως πλέον καταγράφεται η στροφή φορέων και επιχειρήσεων κάθε είδους προς την προσβασιμότητα, ώστε εμπορικά να πετύχουν τη συμπερίληψη στο κοινό που απευθύνονται.

Πόσα απλά λάθη δημιουργούν αποκλεισμό καθημερινά και ο επιχειρηματικός κόσμος δεν το αντιλαμβάνεται;

Ας πούμε σε μια πολύ καλή διαφήμιση, αναγράφεται σαν υπότιτλος η ιστοσελίδα ή το τηλέφωνο για τις παραγγελίες, με αποτέλεσμα ο καταναλωτής με πρόβλημα όρασης να μην το διαβάσει ποτέ και να μη γίνει πελάτης. Ή οι διαφημίσεις χωρίς διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ή χωρίς ελληνικούς υπότιτλους, εκ των πράγμα των δεν απευθύνονται σε καταναλωτές με ακουστική αναπηρία. Ακόμη, είναι συχνές οι περιπτώσεις που άνθρωποι με κινητική αναπηρία βρίσκουν μερικώς προσβάσιμο ένα χώρο, που κάποιος τους «διαβεβαίωνε» ότι είναι εντελώς προσβάσιμος.

Η συνεργασία των επιχειρήσεων με την ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» μπορεί να εξαλείψει τέτοιου είδους εμπόδια. Με τη σειρά μας, συνεργαζόμαστε και υποστηρίζουμε άλλους, εγνωσμένης αξίας φορείς στο χώρο των ΑμεΑ, ενώ δίνουμε σε κάθε project που αναλαμβάνουμε και θέσεις εργασίας σε ΑμεΑ, καταπολεμώντας τη μάστιγα της ανεργίας.

Α.Μ.Κ.Ε. “Με Άλλα Μάτια”

Η ΑΜΚΕ «Με άλλα Μάτια» ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2018, σαν συνέχεια του μοναδικού, τεχνικά πλήρως προσβάσιμου σε κάθε χρήστη, ειδησεογραφικού site meallamatia.gr, με σκοπό μεταξύ άλλων την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας και συμβουλευτικής υποστήριξης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και στις οικογένειές τους, την προάσπιση των δικαιωμάτων και των αναγκών αυτών, καθώς και την εξοικείωση της κοινωνίας με τη διαφορετικότητα εν γένει και ιδιαίτερα με τη καθημερινότητα των ΑΜΕΑ.

Μεταξύ των δράσεών της, περιλαμβάνονται τα εξής:

  • Η διαδικτυακή πύλη κοινωνικής ενημέρωσης meallamatia.gr
  • Το βιωματικό πρόγραμμα, “Δείπνο στο σκοτάδι”
  • Μαθήματα Η/Υ για άτομα με προβλήματα όρασης, e-learning
  • Συμβουλευτική και αξιολόγηση προσβασιμότητας, στα περιβάλλοντα καθημερινότητας των ΑΜΕΑ, τόσο δημόσιους όσο και ιδιωτικούς φυσικούς χώρους
  • Συμβουλευτική και αξιολόγηση προσβασιμότητας της ηλεκτρονικής παρουσίας των εταιρειών από ΑΜΕΑ, όπως προσβάσιμες ιστοσελίδες, social media κ.α., καθώς και ευρύτερα του υλικού επικοινωνίας τους.
  • Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ενημέρωσης & Εξοικείωσης με την Αναπηρία και τη Διαφορετικότητα
  • Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για Front Office εργαζομένους στην εξυπηρέτηση πελατών-καταναλωτών με αναπηρία