Ισότητα και ενδυνάμωση των γυναικών στην απασχόληση: εργαστήρι ιστοριών και βιωμάτων


Ημερομηνία: 30 Μαρτίου 2022

Ώρα: 18:00

Τοποθεσία: Οδός Αγχιάλου 1, 1080 Λευκωσία, Κύπρος

Διοργανωτής : Center of Social Innovation
 Το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας σας προσκαλεί στην τελική εκδήλωση-βιωματικό εργαστήρι που διοργανώνεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας ” Go-Digital” η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου 2022, η ώρα 18:00-20:30 στο Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών (Οδός: Αγχιάλου 1, Λευκωσία 1080).

*Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων παρακαλούμε όπως υποδείξετε το ενδιαφέρον σας έγκαιρα για να εξασφαλίσετε την θέση σας μέσω της συμπλήρωσης της φόρμας εγγραφής που θα βρείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeDW6EeqQeHfQVQi9Ft4ocdJLIPbl6fXTVEJ22-30pLyptf6Q/viewform?fbclid=IwAR1LxFbxOhFi9DkaAUGkrz8_zDN1QjbsZx-72xiXEis9UMq7GcEZ1CyrA2c

Στο πλαίσιο του έργου δημιουργήθηκε μια συλλογή ιστορίων από γυναίκες που έχουν επιτύχει στον ψηφιακό τομέα της αγοράς εργασίας. Αυτή η παράθεση ιστοριών από γυναίκες που προέρχονται από διάφορα μέρη της Ευρώπης, έδωσε την δυνατότητα να διαφανούν οι κοινωνικοπολιτικοί παράγοντες, οι οποίοι συμβάλλουν στην αναπαραγωγή και διαιώνιση έμφυλων στερεοτυπικών αντιλήψεων και ρόλων, ενώ ταυτόχρονα έδωσε έμπνευση σε πάρα πολλές άλλες γυναίκες.
Αυτό το εργαστήρι θα προσφέρει μια βιωματική εισαγωγή στην διήγηση προσωπικών ιστοριών, μέσα από το μοίρασμα δικών μας ή άλλων ιστοριών για γυναίκες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας.
Όλοι έχουμε ιστορίες που θα θέλαμε να μοιραστούμε με γνωστούς και άγνωστους. Τι αξίζει να κρατήσουμε από κάθε ιστορία, από κάθε ανάμνηση; Πώς μας επηρεάζει; Πώς μπορεί μια ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα να μετατραπεί σε παραστατικό υλικό; Μέσα από την Τέχνη του Θεάτρου, εξερευνούμε πώς τα αυτοβιογραφικά στοιχεία ανεβαίνουν στη σκηνή και πώς γίνονται πηγή έμπνευσης για τους γύρω μας. Στόχος του εργαστηρίου είναι να δημιουργηθεί ένας ασφαλή χώρος όπου μπορούμε να μοιραστούμε όσα μας δυναμώνουν αλλά και προβληματίζουν κάνοντας μια ανασκόπηση στόχων και επιτευγμάτων. Ένας χώρος για έκφραση συναισθημάτων, ιδεών και εξοικείωση με την προσωπική έκθεση και τον δημόσιο λόγο με τη χρήση μικροφώνου.
Εμψυχώτρια: Ναταλία Παναγιώτου (ομάδα “Γιασεμίν”)
Λίγα λόγια για το έργο Go-Digital: Η ισότητα των φύλων στην απασχόληση είναι ένα ευρύ και πολυδιάστατο θέμα. Η προώθηση της ισότητας των φύλων και των ίσων ευκαιριών στον τομέα της απασχόλησης και κατα συνέπεια η κοινωνική ενσωμάτωση των γυναικών, αποτελεί βασική επιδίωξη του Ευρωπαϊκού έργου Go Digital. Το έργο επιδιώκει να υπογραμμίσει τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν για τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των δύο φύλων κατά τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, και να εστιάσει στην προώθηση των ψηφιακών δεξιοτήτων.
—————————————————————————-
ΠΡOΓΡΑΜΜΑ:
17:45-18:00 Εγγραφές και καλωσόρισμα.
18:00-18:10 Παρουσίαση του έργου και των αποτελεσμάτων του από την Έμιλη Ψαρά, Διαχειρίστρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Κέντρου Κοινωνικής Καινοτομίας.
18:15-19:45 Βιωματικό εργαστήρι αφήγησης ιστοριών και βιωμάτων από την Ναταλία Παναγιώτου (ομάδα “Γιασεμίν”).
19:45-20:30 Συζήτηση και δικτύωση.
Στα άτομα που θα συμμετάσχουν θα δοθεί ένα πολύ ξεχωριστό δώρο!
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο: emily.psara@csicy.com / 22610712.
Ανακοίνωση Covid-19:
Θα τηρηθούν όλα τα προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19 με βάση τα ισχύοντα μέτρα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι συμμετέχοντες καλούνται να δείξουν έγκυρο SafePass και να φορούν τις μάσκες τους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.


Περισσότερα δείτε στην σελίδα του youThink στο Facebook