Ημέρα Γνωριμίας ΟΝΕΚ στο νέο Πολύκεντρο Νεολαίας Αμμοχώστου


Τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες και τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, είχαν το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου οι νέοι της επαρχίας Αμμοχώστου, στην Ημέρα Γνωριμίας που διοργάνωσε ο ΟΝΕΚ στο νέο Πολύκεντρο Νεολαίας Αμμοχώστου, στη Σωτήρα.

Οι παρευρισκόμενοι πληροφορήθηκαν για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης, μέσα από το πρόγραμμα «Πρωτοβουλίες Νέων», για τα δημιουργικά εργαστήρια The STEAMers, τα ωφελήματα και τις εκπτώσεις της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, τους συμβούλους της Υπηρεσίας Καθοδήγησης Καριέρας και πολλά άλλα.

Επιπρόσθετα, το κοινό συμμετείχε σε θεατρικό παιχνίδι, σε κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, σε δημιουργικά εργαστήρια ρομποτικής, σε εφαρμογές τεχνολογίας μέσω του Mobile Makerspace και σε διαδραστικές δραστηριότητες μέσω των γραφικών τεχνών και της φωτογραφίας.

Παρών στην Ημέρα Γνωριμίας ήταν και ο πρόεδρος του ΟΝΕΚ, Κλεάνθης Κουτσόφτας, ο οποίος σημείωσε πως «μέσα από το νέο μας Πολύκεντρο υλοποιούμε τη δέσμευσή μας να σταθούμε δίπλα στις νέες και νέους της Επαρχίας, προσφέροντάς τους πολύτιμες δεξιότητες, καινοτόμα προγράμματα και χρήσιμες υπηρεσίες».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρέα με το Ράδιο Πολιτεία, το οποίο με live link διασκέδασε τους παρευρισκόμενους.