Ίδρυση Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου

Καλλιτεχνικός διευθυντής ο Αντώνης Κοΐζας, καθηγητής στο Μουσικό Τμήμα Πανεπιστήμιου Λευκωσίας, και πρόεδρος του Συνδέσμου Ωδείων Κύπρου.

Στην Ορχήστρα θα συμμετέχουν πτυχιούχοι, διπλωματούχοι, σολίστ και καθηγητές κλασικής κιθάρας καθώς και σπουδαστές σε Πανεπιστήμια και Ωδεία. Η Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου , θα είναι η συνένωση όλων των κιθαριστικών τμημάτων που έχουν συσταθεί σε όλες τις Πόλεις και θα αποτελεί ένα κορυφαίο μουσικό σύνολο με παγκόσμια πρωτοτυπία.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, της Κ.Ο.Κ., Αντώνης Κοΐζας έχει ορίσει τους υπεύθυνους των κιθαριστικών τμημάτων της κάθε πόλης.
Λευκωσία: Βασίλης Αβραάμ, Λεμεσός: Ζωή Παϊσάνου, Πάφος: Τιμόθεος Στυλιανίδης, Λάρνακα: Ανδρέας Γερολέμου, Αμμόχωστος: Σωκράτης Λεπτός.

kitharistiki_orchestra_kyprou

Ο σκοπός και ο συμβολισμός μιας τέτοιας συνένωσης, πέρα από τον καλλιτεχνικό του προσδιορισμό, έχει να κάνει με την Κύπρο , με την νεολαία, με την περηφάνια και την αξιοπρέπεια μας ως λαού!

Θα δώσει την ευκαιρία στους Κύπριους καλλιτέχνες, να συνεργαστούν για έναν κοινό, μεγαλειώδη στόχο. Θα αναπτύξουν σχέσεις, φιλίες, συναισθήματα, αλλά και τον ενθουσιασμό, την περηφάνια για το αποτέλεσμα. Όλα αυτά δηλαδή, που είναι τόσο σημαντικά και ανεκτίμητα, συνάμα όμως και ικανά να υπερνικήσουν οποιαδήποτε εμπόδια.

Ελπίζουμε, με την πρωτοβουλία αυτή, να έρθει πιο κοντά η μέρα που η ορχήστρα αυτή, θα βρει μιμητές και σε άλλους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, ώστε η κουλτούρα της ομαδικής δουλειάς, στην υπηρεσία ενός όμορφου σκοπού να γίνει στάση και επιλογή ζωής για όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Να μας δοθεί η δυνατότητα να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά, ώστε να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο την ποιότητα του καλλιτεχνικού αποτελέσματος και να δημιουργήσουμε ένα πραγματικό “Σύστημα” στην εκπαίδευση, την προετοιμασία, την διαμόρφωση και την εξέλιξη των νέων μουσικών.

Σ’ αυτή την όμορφη περιπέτεια, έχουμε ανάγκη την ενεργή παρουσία και την συμπόρευση όλων. Μια συμπόρευση που μπορεί και πρέπει να επεκταθεί σε βάθος χρόνου, να εμπλουτιστεί ενδεχομένως και με άλλα όργανα και μουσικούς, να αγκαλιάσει ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας, να γίνει θεσμός που θα αφήσει το στίγμα του στον πολιτισμό της χώρας μας, τα επόμενα χρόνια.

Στηριζόμενοι στις παραπάνω ιδεολογικές αρχές, ιδρύουμε την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου, με την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών με πρόεδρο τον δραστήριο διεθνή σολίστ και καθηγητή Στέλιο Γκόλγκαρη, και του μεγάλου δασκάλου και «Θρύλου» της κιθάρας, Βαγγέλη Μπουντούνη, που θα διευθύνει την πρώτη επίσημη εμφάνιση, της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου.

Για πληροφορίες στον Καλλιτεχνικό διευθυντή Αντώνη Κοΐζα στο τηλέφωνο 22769532. email:koizas@spidernet.com.cy