Η Lidl Κύπρου επενδύει στην πράσινη ενέργεια


Επεκτείνει την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων και σταθμών ηλεκτρικής φόρτισης στις εγκαταστάσεις της.

Με το βλέμμα στραμμένο στη βιωσιμότητα και την προστασία του κλίματος η Lidl Κύπρου εντείνει τις προσπάθειές της για να μειώνει συνεχώς το ανθρακικό της αποτύπωμα.

Η εταιρεία κάνει 100% χρήση πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας σε όλες τις εγκαταστάσεις της. Επιπλέον, έχει αντικαταστήσει στους χώρους πώλησης όλων των καταστημάτων της, καθώς και στο μεγαλύτερο μέρος του συνόλου των εγκαταστάσεών της, τους συμβατικούς λαμπτήρες με λαμπτήρες LED.  Επί του παρόντος αριθμεί 5 καταστήματα με εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά συστήματα στις στέγες τους, καθώς και στο εφοδιαστικό της κέντρο στη Λάρνακα. Η συνολική ισχύς των υπαρχόντων συστημάτων ανέρχεται σε 1,86 MW.

Μέχρι και το τέλος του φετινού καλοκαιριού αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία 2 πρόσθετες εγκαταστάσεις σε καταστήματα, από το οποίο θα εξυπηρετείται το 23.2% των συνολικών αναγκών της εταιρείας στη χώρα.

Παράλληλα, η Lidl Κύπρου θέτει σε προτεραιότητα την εγκατάσταση σταθμών ηλεκτρικής φόρτισης στα γραφεία και τα καταστήματά της. Επί του παρόντος λειτουργεί σταθμούς ηλεκτρικής φόρτισης σε 4 από τα καταστήματά της, ενώ μέχρι το τέλος του 2025 προγραμματίζει την εγκατάσταση και στα υπόλοιπα. Επιπρόσθετα, αναμένεται μέχρι το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους να λειτουργήσει και στις κεντρικές εγκαταστάσεις στη Λάρνακα.

Η Lidl Κύπρου έχει δεσμευτεί εδώ και χρόνια για μία σειρά μέτρων για την περεταίρω προστασία του κλίματος, θέτοντας σε προτεραιότητα τη μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος. Οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα εναρμονισμένες με τη δέσμευση της Lidl στη διεθνή πρωτοβουλία Science Based Targets για τη συγκράτηση της αύξησης της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη στον 1,5°C, όπως προβλέπεται στη Συμφωνία του Παρισιού.

Μέχρι το 2030, η Lidl στοχεύει να μειώσει συνολικά κατά 80% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, που προκύπτουν από την επιχειρησιακή της λειτουργία, σε σύγκριση με το 2019, σε όλες τις χώρες, ενώ έχει δεσμεύσει τους προμηθευτές της, οι οποίοι ευθύνονται για το 75% των εκπομπών που σχετίζονται με τα προϊόντα, να θέσουν μέχρι το 2026 δικούς τους κλιματικούς στόχους βασισμένους στη μεθοδολογία της πρωτοβουλίας Science Based Targets.

 

Επισκεφθείτε τη Lidl Κύπρου και στα:

team.lidl.com.cy

corporate.lidl.com.cy

lidlfoodacademy.com.cy

facebook.com/lidlcy                     

instagram.com/lidl_cyprus  

youtube.com/lidlcyprus

twitter.com/Lidl_Cyprus_

linkedin.com/company/lidl-cyprus