Η Huawei Κύπρου ενισχύει το ΤΕΠΑΚ με τη διαδραστική πλατφόρμα επόμενης γενιάς IdeaHub


Το IdeaHub είναι ένα έξυπνο γραφείο με πολλαπλές δυνατότητες στα χέρια του φοιτητή και του ακαδημαϊκού προσωπικού του ΤΕΠΑΚ, που θα ενισχύσει σημαντικά την αναβάθμιση των μεθόδων και των διαδικασιών της σύγχρονης εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο.

Η Huawei Κύπρου αναλαμβάνοντας την ευθύνη που της αναλογεί έναντι της κοινωνίας υποστηρίζει πολυεπίπεδα τη νέα γενιά της Κύπρου για ένα καλύτερο αύριο. Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε σε δωρεά της All-in-One διαδραστικής πλατφόρμας IdeaHub στο ΤΕΠΑΚ (Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου). 

Το καινοτόμο εργαλείο της Huawei, συμβαδίζει με τις νέες τάσεις εκπαίδευσης που αναδύονται στη σύγχρονη εποχή, όπου κυριαρχεί η ψηφιοποίηση. Με λειτουργίες, όπως η έξυπνη γραφή, η τηλεδιάσκεψη υψηλής ευκρίνειας και η ασύρματη κοινή χρήση, το IdeaHub είναι σχεδιασμένο να ταιριάζει σε οποιοδήποτε περιβάλλον και να μετατρέπει εύκολα και γρήγορα τις αίθουσες διδασκαλίας και συνεδριάσεων, τα γραφεία, αλλά και κάθε σημείο σε ένα έξυπνο χώρο συνεργασίας.

Βραβευμένο με το Red Dot Award 2020, το IdeaHub είναι ένα έξυπνο γραφείο με πολλαπλές δυνατότητες στα χέρια του φοιτητή και του ακαδημαϊκού προσωπικού του ΤΕΠΑΚ, που θα ενισχύσει σημαντικά την αναβάθμιση των μεθόδων και των διαδικασιών της σύγχρονης εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο. Συνδυάζοντας τις τεχνολογίες 4Κ και H.265 προσφέρει ευκρινή και ομαλή εμπειρία μετάδοσης βίντεο βελτιώνοντας την εμπειρία της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης. 

Κατά την παράδοση του πρωτοποριακού εργαλείου στο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα, ο Γενικός Διευθυντής της Huawei Κύπρου κ. Wu Hao τόνισε τη διαχρονική δέσμευση της εταιρείας του για στήριξη της ακαδημαϊκής κοινότητας και της νέας γενιάς. «Οι νέοι αποτελούν την πιο ασφαλή επένδυση για το μέλλον. Είναι αυτοί που με τις αποφάσεις και τις δράσεις τους θα καθορίσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας μας αλλά και ευρύτερα του πλανήτη τα επόμενα χρόνια. Σε ένα κόσμο που συνεχώς αλλάζει επιθυμούμε να αφήσουμε το δικό μας αποτύπωμα στη χώρα συμβάλλοντας καθοριστικά στη ψηφιοποίηση των διαδικασιών και των υπηρεσιών σε σημαντικούς τομείς, αναβαθμίζοντας έτσι την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Στο πλαίσιο αυτό επενδύουμε συνεχώς στην εκπαίδευση και προωθούμε την ανάπτυξη της προηγμένης τεχνολογίας». 

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Παναγιώτης Ζαφείρης ανέφερε: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Huawei Κύπρου, έναν στενό και πολύτιμο συνεργάτη του Πανεπιστημίου μας, για τη γενναιόδωρη δωρεά της διαδραστικής πλατφόρμας IdeaHub All-in-One στους φοιτητές και το ακαδημαϊκό προσωπικό μας. Ένα καινοτόμο και τεχνολογικό εργαλείο συνεργασίας που δίνει νέα ώθηση στην αποτελεσματικότερη εφαρμογή της ψηφιακής εκπαίδευσης και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Πανεπιστήμιο μας και της επιτυχημένης μετάβασής μας στη νέα ψηφιακή εποχή. Ως δημόσιο πανεπιστήμιο, είμαστε ευγνώμονες για τη συνεργασία μας με την Huawei Κύπρου, η οποία πρόσφατα παρείχε πλήθος υποτροφιών στους φοιτητές μας. Αναγνωρίζουμε το ρόλο που διαδραματίζει η εταιρεία, υποστηρίζοντας μας να δημιουργήσουμε ένα οικοσύστημα καινοτομίας και να μετατρέψουμε τα αποτελέσματα της ερευνητικής μας δραστηριότητας σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που θα στοχεύουν στην πρόοδο και την ανάπτυξη της κοινότητας και της χώρας μας».