«Η Φιλοσοφία στην Πανδημία» – Διαδικτυακή Συζήτηση


Η Πανδημία μετράει ήδη έναν χρόνο στην Ευρώπη. Η αβεβαιότητα στην καθημερινότητά μας, ο φόβος, ο πρωτόγνωρος εγκλεισμός, η στέρηση των ελευθεριών μας και η γενική κρίση που βιώνουμε μας ανάγκασαν όλους να αναθεωρήσουμε τις αρχές, τις αξίες μας, πράγματα που θεωρούσαμε απλά και παίρναμε ως δεδομένα. Όλο αυτό έχει οδηγήσει στο να στοχαστούμε τη ζωή διαφορετικά.

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο «Η Φιλοσοφία στην Πανδημία», όπου θα έχουμε την ευκαιρία να στραφούμε στη φιλοσοφία  και να πάρουμε μια εισαγωγική ιδέα για ολόκληρη την φιλοσοφική παράδοση από τον Σωκράτη έως τον Επίκουρο και τους Στωικούς, όχι μόνο για το πώς να βρούμε λύσεις στα προβλήματά μας, αλλά και να μάθουμε τρόπους πώς να ζήσουμε μ ’αυτά. Να εξετάσουμε μέσα από το πρίσμα της φιλοσοφίας αυτά τα ερωτήματα που θέτουμε στον εαυτό μας και που συζητούμε μεταξύ μας, και να δούμε πώς οι φιλόσοφοι αντιμετώπισαν  προβλήματα, προκλήσεις, διλήμματα, μέσα από τις θεωρίες τους. Ίσως λοιπόν εκεί να βρούμε απαντήσεις αλλά και ένα μέσο για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα αυτό που τώρα ζούμε.

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 04 Φεβρουαρίου 2021 – ημέρα Πέμπτη, η ώρα 19:00 με εισηγητές τους Δρ Έλσα Νικολαΐδου – Διδάκτωρ Φιλοσοφίας ΑΠΘ  και Δρ Χρίστο Χατζηιωάννου – Διδάκτωρ Φιλοσοφίας στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Την εν λόγω συζήτηση θα συντονίζει η κα Έλενα Καλλή – Λειτουργός Νεολαίας στον ΟΝΕΚ και θα προβάλλεται ζωντανά από τις σελίδες μας στο Facebook.

Στη συνέχεια, θα ανακοινωθεί σειρά 6 διαδικτυακών διαλέξεων Φιλοσοφίας με τίτλο «Οι Φιλοσοφίες της Ευτυχίας» όπου θα παρουσιαστούν οι θεωρίες των σημαντικότερων Φιλοσόφων και Σχολών της Φιλοσοφίας, ενώ θα ακολουθήσει κριτική ανάλυση και σύγκρισή τους.

Μάθε περισσότερα: https://www.facebook.com/events/1151908878573589