Η Emirates εφαρμόζει θερμικό έλεγχο για όλες τις πτήσεις προς ΗΠΑ

Emirates 777-300ER Air to Air

  • Το συγκεκριμένο μέτρο εφαρμόζεται επιπρόσθετα των ελέγχων που ήδη γίνονται με θερμικές κάμερες, σε όλες τις αφίξεις
  • Η αεροπορική εταιρεία αναστέλλει επίσης όλες τις πτήσεις προς την Ιταλία

Η Emirates  εφαρμόζει θερμικά μέτρα ελέγχου λόγω Covid-19 για όλους τους επιβάτες που ταξιδεύουν σε πτήσεις προς τις ΗΠΑ από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, από τις 12 Μαρτίου 2020.

Οι θερμικοί σαρωτές θα τοποθετηθούν σε όλες τις πύλες αναχώρησης για τις Η.Π.Α., ξεκινώντας από την πτήση ΕΚ 231 που προσγειώνεται στο Washington Dulles International Airport. Εάν ένας επιβάτης διαπιστωθεί ότι έχει υψηλότερη από την κανονική θερμοκρασία, θα υποβληθεί σε περαιτέρω ελέγχους. Αυτό το μέτρο είναι επιπρόσθετο των θερμικών ελέγχων που ήδη γίνονται για όλους τους επιβάτες κατά την άφιξή τους καθώς διέρχονται από τα τελωνεία.

Επιπλέον, η Emirates  από 12 Μαρτίου έχει αναστείλει τις πτήσεις της μεταξύ Ντουμπάι και Ιταλίας, με την τελευταία πτήση να πραγματοποιείται στις 15 Μαρτίου. Η αεροπορική εταιρεία συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από την πορεία του COVID-19.

Τα συγκεκριμένα μέτρα αποτελούν μέρος της συνολικής ανταπόκρισης της αεροπορικής εταιρείας στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την πανδημία του COVID-19. Η Emirates έχει συντονίσει τις προσπάθειές της σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές υγείας και ρυθμιστικές αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Dubai Health Authority, έτσι ώστε η αεροπορική εταιρεία να πληροί στο μέγιστο τις τοπικές και διεθνείς οδηγίες και τις κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με το COVID-19. Η Emirates σχεδιάζει να εφαρμόσει σταδιακά τις διαδικασίες θερμικού ελέγχου για όλες τις πτήσεις της που αναχωρούν από το Ντουμπάι προκειμένου να εξασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των πελατών της που ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Οι επιβάτες παρακαλούνται να τηρούν την προτεινόμενη ώρα άφιξης στο αεροδρόμιο, η οποία είναι 3 ώρες πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους, να ακολουθούν όλες τις  διαδικασίες για το check-in και να ολοκληρώνουν τις τυπικές διαδικασίες για τις θεωρήσεις εισόδου (visa).