Η Ελένη Ξένου, συναντά ξανά τη Ζυράννα Ζατέλη Και μας ταξιδεύουν μαζί στον μαγικό κόσμο των βιβλίων.


Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου διοργανώνει μονοήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στο βιβλίο με τίτλο “Book Me” και υποδέχεται, για πρώτη φορά στην Κύπρο, τη Ζυράννα Ζατέλη.

16 χρόνια μετά, την πρώτη του συνάντηση, η Ελένη υποδέχεται στην Κύπρο, στο πλαίσιο του φεστιβάλ βιβλίου “Book Me”, τη συγγραφέα που λέει “πως τίποτα δεν μπορεί να συναγωνιστεί την ίδια την ζωή γι’αυτό και ψάχνει το ανείπωτο, εκείνο που υπάρχει πάρα πέρα από τις λέξεις”.

Μια ιδιαίτερη συνάντηση, στις 9 Δεκεμβρίου η ώρα 12 το μεσημέρι, στην οποία οι επισκέπτες της εκδήλωσης, παροτρύνονται να συμμετέχουν. Ερωτήσεις, απορίες ή διευκρινήσεις για το έργο, την έμπνευση και το έργο της Ζυράννας Ζατέλη, που μας επηρέασε, γοήτευσε και ταξίδεψε, θα έχουμε την ευκαιρία να απευθύνουμε στη συγγραφέα.

Λίγα λόγια για τη Ζυράννα Ζατέλη

Η Ζυράννα Ζατελη εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο με διηγήματα το 1984. Δύο χρόνια μετά την “Περσινή αρραβωνιαστικιά”, επανήλθε με μια δεύτερη συλλογή από διηγήματα, με τίτλο “Στην ερημιά με χάρι”.

Το 1993 καθιερώνεται με το μυθιστόρημα “Και με το φως του λύκου επανέρχονται”, το οποίο και βραβεύεται τον επόμενο χρόνο με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος.

Με τον τίτλο “Ο θάνατος ήρθε τελευταίος”, εκδίδει το 2001 το πρώτο μέρος της τριλογίας “Με το παράξενο όνομα Ραμάνθις Ερέβους”. Το βιβλίο σημειώνει αμέσως τεράστια επιτυχία και μετά από έναν χρόνο λαμβάνει το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος.

Ακολουθεί, το 2005, η νουβέλα “Ο δικός της αέρας” και το 2006 το αφήγημα “Οι μαγικές βέργες του αδελφού μου” αφορμή για το τελευταίο αποτελεί η έκθεση ξυλογλυπτικής του Χρήστου Καρακόλη στο Μουσείο Μπενάκη.

Το 2009 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά της “Το πάθος χιλιάδες φορές”, ενώ το 2010 τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου της.

Κυριακή 09 Δεκεμβρίου 2018, στο ισόγειο και αίθριο του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τραπέζης Κύπρου, στη Φανερωμένη, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Η είσοδος είναι δωρεάνΓια πληροφορίες: 22128157