Η εκπομπή του ΡΙΚ “Αμύνεσθαι Περί Πάτρης» γιορτάζει 20 χρόνια τηλεοπτικής παρουσίας

H εκπομπή του ΡΙΚ «Αμύνεσθαι Περί Πάτρης», συμπληρώνει αυτή την Κυριακή, 20 χρόνια παρουσίας στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Από την πρώτη εκπομπή μέχρι και σήμερα στο τιμόνι της αρχισυνταξίας – παρουσίασης βρίσκεται ο δημοσιογράφος Πέτρος Κωνσταντίνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ιδέα της δημιουργίας της εκπομπής, είχε υποστηρίξει o τότε Υπουργός Άμυνας, Σωκράτης Χάσικος, ενώ ο πρώτος σκηνοθέτης παραγωγός της εκπομπής ήταν ο Σάββας Αριστοδήμου.

Από τις 26 Νοεμβρίου του 2000, μέχρι και σήμερα, η εκπομπή «Αμύνεσθαι Περί Πάτρης», έχει ως στόχο την εξύψωση του αγωνιστικού φρονήματος του κυπριακού ελληνισμού, ασχολείται με θέματα που αφορούν την Εθνική Φρουρά, τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, την άμυνα, την ασφάλεια και τη γεωπολιτική. Ετοιμάζεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΦ.

Αυτή την Κυριακή η εκπομπή,  θα παρουσιάσει τον ρόλο και την προσφορά της εκπομπής στην αμυντική θωράκιση του τόπου. Μιλούν ο Υπουργός Άμυνας, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ και ο Αν. Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος. Στο στούντιο συνομιλεί με τον Πέτρο Κωνσταντίνου ένας εκ των πρωτεργατών της εκπομπής, ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Αντρέας Πενταράς, τότε Διευθυντής του επιτελείου του Υπουργού Άμυνας. Θα προβληθεί επίσης φιλμάκι από τις διάφορες εκπομπές στα 20 χρόνια παρουσίας του προγράμματος.

Αυτή την Κυριακή και κάθε Κυριακή η εκπομπή «Αμύνεσθαι Περί Πάτρης», στις 13.30 το μεσημέρι από το ΡΙΚ1.

Αρχισυνταξία – παρουσίαση: Πέτρος Κωνσταντίνου

Σκηνοθεσία: Άντρη Κωνσταντίνου