Η DHL Express Κύπρου πρασίνισε το Εθνικό Δασικό Πάρκο Λεμεσού


Στο πλαίσιο της διεθνούς καμπάνιας “GoGreen”, η  DHL Express Κύπρου φύτεψε 250 δέντρα

H DHL Express Κύπρου, μαζί με το προσωπικό και τους φίλους της, πραγματοποίησε με δική της πρωτοβουλία το Σάββατο, 12 Ιανουαρίου, δεντροφύτευση στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Λεμεσού. Με τη φύτευση 250 πεύκων και κυπαρισσιών, η DHL Express Κύπρου συνέβαλε στην περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση του Πάρκου, πρασινίζοντας μια σημαντική έκταση του και δίνοντάς του ζωή.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της διεθνούς καμπάνιας του Ομίλου της Deutsche Post DHL “GoGreen” που σκοπό έχει την προστασία του περιβάλλοντος. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία στοχεύει να μειώσει στο μηδέν όλες τις εκπομπές ρύπων της που σχετίζονται με την εφοδιαστική αλυσίδα μέχρι το 2050, καθώς και να επενδύσει στην εκπαίδευση και πιστοποίηση των εργαζομένων της ως ειδικούς της GoGreen έως το 2025. Με περίπου 510.000 εργαζομένους παγκοσμίως, η Deutsche Post DHL αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες στον κόσμο, επομένως ο θετικός αντίκτυπος που μπορεί να έχει στην προστασία του περιβάλλοντος είναι καίριας σημασίας.

Ο κ. Βαλεντίνος Πιριπίτσης, Γενικός Διευθυντής της DHL Κύπρου, δήλωσε σχετικά: «Λόγω του μεγέθους και της παγκόσμιας εμβέλειας του Ομίλου, νιώθουμε ευθύνη απέναντι στους εργαζομένους μας, στην κοινωνία αλλά και στο περιβάλλον. Αυτό το έντονο αίσθημα ευθύνης καθορίζει τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες και αποτελεί το θεμέλιο της εταιρικής μας κουλτούρας. Με σύμμαχο τη θετική ανταπόκριση των εργαζομένων και φίλων μας σε κάθε κάλεσμά μας, έχουμε ως στόχο να ενισχύουμε χρόνο με το χρόνο τις κοινωφελείς μας δράσεις ώστε να συμβάλουμε κι εμείς με τον τρόπο μας τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο».

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής στρατηγικής του Ομίλου της Deutsche Post DHL. Διάφορες ενέργειες έχουν πραγματοποιηθεί κατά καιρούς γύρω από την προστασία του περιβάλλοντος, τη διαχείριση καταστροφών, την εκπαίδευση, καθώς και την ενδυνάμωση της αξίας του εθελοντισμού ανάμεσα στουςεργαζομένους.