Οι Black Eyed Peas δίνουν χτύπημα ενάντια στο μίσος με τη διασκευή του «Where’s The Love»

Ένα μεγάλο ερωτηματικό και ένα καίριο και συνάμα επίκαιρο ερώτημα παρακίνησε τους The Black Eyed Peas να διασκευάσουν ένα τραγούδι από τα παλιά.

Το «Wheres The Love» θεωρείται η πρώτη μεγάλη επιτυχία του συγκροτήματος, η οποία προέκυψε σε μία ιδιαίτερη καμπή. Μετά από δύο άλμπουμ που δε σημείωσαν την αναμενόμενη απήχηση, κρινόταν ουσιαστικά όλο το μέλλον.

Όμως το «Where’s The Love» άλλαξε τα δεδομένα και κράτησε ενωμένους τους The Black Eyed Peas, όπως ακριβώς επεδίωκε να πράξει και το ίδιο το τραγούδι με την ανθρωπότητα, αφού είχε αντλήσει έμπνευση από την τραγική επίθεση της 11/9.

Καθοριστική σημασία για την τελική έκβαση διαδραμάτισε αναμφίβολα και η γνωριμία του Justin Timberlake με τη Fergie και τον will.i.am, δύο από τα μέλη του γκρουπ.

Ο will.i.am. είχε συνθέσει την αρχική γραμμή του single, ενθουσιάζοντας τον πρωτοεμφανιζόμενο τότε Justin Timberlake. Ο τελευταίος συνέδραμε τόσο στη δημιουργία όσο και στα φωνητικά του ρεφρέν. Ωστόσο, το γεγονός ότι ο Timberlake βρισκόταν στην παραγωγή της παρθενικής δουλειάς του, οδήγησε στο να μην αναφέρεται επίσημα στους συντελεστές.

Παρ’ όλα αυτά, το «Where’s The Love» συστήθηκε ως το lead single του τρίτου άλμπουμ των The Black Eyed Peas, «Elephunk» (2003), έλαβε δύο υποψηφιότητες Grammy και έγινε το εμπορικότερο κομμάτι εκείνης της χρονιάς στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όλοι μαζί, 15 χρόνια μετά

Δεκαπέντε χρόνια έπειτα από την πρώτη κυκλοφορία του, οι The Black Eyed Peasδιασκευάζουν το «Where’s The Love» σε μία στιγμή που θεωρούν εξίσου κρίσιμη για να διαδώσουν το ίδιο μήνυμα ενότητας και αγάπης.

Και για να το επιτύχουν αυτό συγκεντρώνουν όλες τις διασημότητες σε ένα video(όπως και στα φωνητικά). Ένα ευρύ πλήθος από γνωστά άτομα του πεδίου της μουσικής και όχι μόνο πρωταγωνιστεί στην ανανεωμένη έκδοση του «Where’s The Love», υπενθυμίζοντας ότι η αγάπη υπερνικά το μίσος.

Ο Justin Timberlake (επίσημα πια), ο Usher, ο Jamie Foxx, η Jessie J, η Nicole Scherzinger, ο Snoop Dog, ο DJ Khaled, η Tori Kelly και ο Wiz Khalifa μεταξύ άλλων από μουσικούς, αλλά και η Kendall Jenner, η Kris Jenner, η Vanessa Hudgens και πάρα πολλοί ακόμα στηρίζουν τη συγκεκριμένη προσπάθεια με την εμφάνισή τους.

Τα έσοδα, μάλιστα, από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο ίδρυμα «i.am.angel» του will.i.am, το οποίο χρηματοδοτεί εκπαιδευτικά προγράμματα και υποτροφίες.

Όταν ο Αϊλάν «συνάντησε» τον Ομράν

Το video που συνοδεύει τη νέα έκδοση του «Where’s The Love» απευθύνεται κατευθείαν στα συναισθήματα και ευαισθητοποιεί συνδυάζοντας απερίγραπτα σκηνικά από καταστάσεις πολέμων και βίας.

Στα πλάνα προβάλλεται η ανάγλυφη εικόνα του (αδικοχαμένου) μικρού Αϊλάν που συγκίνησε τον πλανήτη και η πρόσφατη περίπτωση του «αγοριού με το άδειο βλέμμα» από τη Συρία, του πεντάχρονου Ομράν.

[ot-video][/ot-video]

Πηγή: hit-channel.com