Η Αποστολία Ζώη νιώθει πιο καλά από ποτέ..

Είναι χαρούμενη, περνά καλά και αγαπά απίστευτα αυτό που κάνει αυτή τη στιγμή. Δηλώνει άνθρωπος που δεν ζητά ποτέ χάρες και πως είναι εύκολο να την καθοδηγούν άτομα ππυ εμπιστεύεται.

Η Αποστολία Ζώη νιώθει πιο καλά από ποτέ, νιώθει ενθουσιασμένη με την συμμετοχή της στην θεατρική παράσταση «Ζητείται ψεύτης» και αυτό φαίνεται και στις απαντήσεις που μας δίνει στην συνέντευξη που έδωσε στο site μας.

Συνέντευξη στην Στέλλα Παπά.

Αποστολία μου,  ο Μάρτιος σε βρήκε να κάνεις το  ντεμπούτο σου στο θέατρο. Θες να μας  μιλήσεις για την συμμετοχή σου στην παράσταση «Ζητείται ψεύτης» που ανεβαίνει στο Παλλάς ;  

Όντως είναι η παρθενική εμφάνιση μου στο σανίδι. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω  σε επαγγελματικό θίασο.  Νιώθω τυχερή που βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσο υπέροχους ανθρώπους,  με τους οποίους μοιράζομαι τις απόψεις μου χωρίς να φοβάμαι αν θα παρεξηγηθούν. Όλοι τους με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Δεν θέλω να χάνω ούτε δευτερόλεπτο από αυτό που διαδραματίζεται . Όλο αυτό μου δίνει ζωή, με κάνει χαρούμενη. Πολλές  φορές είχα ονειρευτεί ένα τόσο ωραίο επαγγελματικό περιβάλλον στο οποίο να νιώθω εμπιστοσύνη και ασφάλεια . Είμαι για πάρα πολλούς λόγους χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ ειδικά μετά και από όλο αυτό που περάσαμε .

Ποιο ρόλο έχεις εσύ στην παράσταση ;

Εγώ υποδύομαι  την Πίτσα Κίτσα, ένα όνομα μια ιστορία….. Η Πίτσα Κίτσα  ζητάει ρουσφέτι από τον βουλευτή για να βάλει τον άντρα της σε κάποια θέση και τελικά βρίσκεται μπλεγμένη σε ένα τρελό γαϊτανάκι ,καταλήγει να  είναι η πέτρα του σκανδάλου ενώ αυτή έχει πλήρη άγνοια γι’ αυτό το πράγμα. Δεν είναι και το πρώτο μυαλό οπότε δεν καταλαβαίνει όλο αυτό που έχει γίνει.

Ποια τα κοινά στοιχεία με την Πίτσα Κίτσα ;

Το μόνο κοινό που έχω με την Πίτσα Κίτσα είναι ότι είμαι  και εγώ  τραγουδίστρια . Δεν είμαι άνθρωπος που ζητά χάρες, ούτε καλοπιάνω τους άλλους για να κερδίσω κάτι από εκείνους.  Δεν μεταλλάσσομαι για να πετύχω τον σκοπό μου.

 Μα αυτό φαίνεται και από την πορεία σου στον χώρο

Είμαι άνθρωπος που παλεύει μόνος του. Είμαι παιδί της δουλειάς . Δούλευα με σκυμμένο το κεφάλι για να έρθει το αποτέλεσμα που ήθελα.

Ποιο στοιχείο δικό σου πρόσθεσες  στην Πίτσα Κίτσα  και την έκανες να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες που έχουν υποδυθεί το ρόλο;

Αυτό εξαρτάται από το τι εκπέμπει ο κάθε άνθρωπος,  αν είμαι και εγώ μια από τις Πίτσες Κίτσες που θα έχουν να θυμούνται οι θεατές θα είναι η μεγαλύτερη μου ευτυχία.  Είναι μια παράσταση που έχει ξεκινήσει από το 53’ και είχε πάντα τεράστια επιτυχία οπόταν αν  είμαι μέσα  μια απ’ τις στιγμές που μπορεί να θυμούνται για χρόνια θα ζήσω μια από τις πιο όμορφες μου στιγμές ως καλλιτέχνης. Μακάρι να γίνει απ’ το στόμα σου και στου Θεού τ’ αυτί.

Κατά τη γνώμη σου τι είναι αυτό που κάνει διαχρονική  αυτή την παράσταση ;

Να σου πω την αλήθεια δεν την έχω δει στο θέατρο και  επίτηδες δεν έχω δει  ούτε τώρα την ταινία για να μην με μπερδεύει, ήθελα να αφεθώ 100% στα χέρια του Πέτρου Ζούλια και να με καθοδηγήσει εκείνος σύμφωνα με το όραμα που έχει δει εκείνος την Πίτσα Κίτσα.  Θέλω απλά να εκτελώ οδηγίες σκηνοθέτη.

Πόσο εύκολο να το κάνεις όλο αυτό,χωρίς να έχεις πας σε κάποια σχολή ;

Έχω κάνει υποκριτική απλά δεν το έχω ολοκληρώσει λόγω χρόνου. Πιστεύω πως μπορώ να το κάνω γιατί  κατά τη γνώμη μου το τραγούδι με την υποκριτική είναι αλληλένδετα . Ένα τραγούδι είναι επί της ουσίας ένα μικρό μονόπρακτο, αφηγείσαι μια ιστορία με μελωδία.

Όμως μου είναι πολύ εύκολο να αφεθώ στις οδηγίες του Πέτρου Ζούλια, τον οποίον εμπιστεύομαι απόλυτα. Έτσι γαλουχήθηκα και έτσι μεγάλωσα, είχα πάντα ένα προπονητή (γιατί έκανα πρωταθλητισμό)  οπόταν αφηνόμουνα στα χέρια του και αισθανόμουνα εμπιστοσύνη στο να με οδηγήσει  να φέρω νίκες. Κάτι αντίστοιχο γίνεται και τώρα, το’ χω συνδυάσει κάπως έτσι. Για μένα ο Πέτρος Ζούλιας είναι πατρική φιγούρα. Είναι ένας άνθρωπος που αισθάνομαι ότι μ’ έχει αγκαλιάσει σαν να είναι πατέρας μου και αυτό με κάνει να θέλω να γίνω ακόμη καλύτερη για κείνον.

Οπότε από όλη την σκηνοθεσία του κυρίου Ζούλια ποιο κομμάτι σ’ αρέσει πιο πολύ, ποιος ο αγαπημένος σου ρόλος εκτός από τον δικό σου ;

Το μαγικό που έχει ο Πέτρος είναι  πως οτιδήποτε σου μεταφέρει το κάνει  κάτω απ’ την ομπρέλα της αγάπης. Λειτουργεί πάντα με το συναίσθημα και σε κάνει κι’ εσύ να λειτουργείς με αυτό, όλες του οι παραστάσεις είναι πολύ συναισθηματικές. Τουλάχιστον σε μένα αυτό συμβαίνει. Τώρα από τους ρόλους της παράστασης ο αγαπημένος μου ρόλος είναι της υπηρέτριας (την οποίαν υποδύεται η  Χρύσα Κλούβα).  Τώρα που το σκέφτομαι αυτός είναι ένας ρόλος που θα ήθελα κάποια στιγμή να υποδυθώ αν ξανανέβει ποτέ το έργο.

Τι λες στην Χρύσα που υποδύεται το ρόλο ;

Στην Χρύσα  Κλούβα  λέω «Ειλικρινά Χρυσάκο μου αν θέλεις μια μέρα χωρίς να το καταλάβει κανένας  μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή». Το ρόλο της υπηρέτριας τον  βρίσκω πάρα πολύ έξυπνο, έχει  και όλο αυτό το βλάχικο που ταιριάζει και σε εμένα που έχω μεγαλώσει σε χωριό (αν και  αυτό δεν το ξέρει πολύς κόσμος) .

  Για’ σένα θα ήταν απλά μια επιστροφή στα παλιά ;

Ακριβώς. Αυτό θα μου άρεσε πάρα πολύ. Θα ήταν έκπληξη για τον κόσμο αυτό. Αυτό!

Ποιο  το αγαπημένο σου τραγούδι από την παράσταση;

Τραγούδι ; Αυτό που τραγουδάει η Χρύσα Κλούβα – αστειεύομαι .  Μ’ αρέσει πάρα πολύ  το τραγούδι της έναρξης το οποίο έχει να κάνει και με τις δυσκολίες της Ελλάδας, αντικατοπτρίζει αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην χώρα μας. Σε αυτό ο στίχος λέει «Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου».

Δίνει το νόημα που πρέπει να πάρουν όλοι οι Έλληνες αυτή τη στιγμή.

Ναι να κάνουμε κουράγιο, με όλα αυτά που έχουν διαδραματιστεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.  Τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει και πολύ τις ίδιες ανησυχίες έχουν και μετά από τόσα χρόνια.

Υπήρχαν και υπάρχουν λοιπόν ψεύτες στην πολιτική ;

Στην πολιτική υπάρχουν πολλοί ψεύτες  και το έργο είναι μια πολιτική σάτιρα που κράτησε  στο χρόνο και εμείς μέσα από αυτή θυμίζουμε στον κόσμο πως δεν έχουν αλλάξει και πολύ τα πράγματα και απλά εξελισσόμαστε τεχνολογικά. Πολλά πράγματα έμειναν τα ίδια

Ποια η σχέση σας με αυτόν τον ψεύτη ;

Αυτός ο ψεύτης είναι ο σωτήρας μας, δεν πιστεύαμε πως θα ανέβει αυτή η παράσταση. Με τον Αλέξη  αν και γνωριζόμαστε χρόνια δεν κάναμε παρέα γιατί ο κάθε ένας είχε διαλέξει άλλη διαδρομή , είναι ένας άνθρωπος πολύ καλός, χαρούμενος και αυτό βγαίνει  και στο παίξιμο του.

Ίσως είναι και ο μόνος ψεύτης που έχεις συμπαθήσει ;

Είναι ο μόνος ψεύτης που έχει συμπαθήσει ο κόσμος απόλυτα από το 1953 .Στο ψέματα του κρύβει  μια αλήθεια και αυτή την ανακαλύπτει ο κόσμος

Είναι εύκολο να συνυπάρχουν τόσα άτομα στη σκηνή ;  

Θέλει συντονισμό και καλή διάθεση , εμείς είμαστε πολύ δεμένοι

Σου έτυχε ξανά να είσαι με τόσο κόσμο;

Στην δουλειά που κάνω πάντα ήμουνα με πιο λίγο κόσμο στο καμαρίνι.

* οι φωτο ειναι απο τo διαδικτυο