Γιώργος Μπλετσάκης “Η ενασχόληση μου με τη μουσική ήταν καθαρά θέμα τύχης”

Ο Γιώργος Μπλετσάκης είναι ένας ανερχόμενος καλλιτέχνης από την Πάτρα. Ένας ταλαντούχος τραγουδιστής που έχει να δώσει πολλά στην ελληνική μουσική. Πρόσφατα μας παραχώρησε μία συνέντευξη έτσι ώστε να τον γνωρίσουμε λίγο περισσότερο.

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με το τραγούδι;

Η ενασχόληση μου με τη μουσική ήταν καθαρά θέμα τύχης και συγκυριών. Έτυχε σε ένα karaoke party να με ακούσει ένας φίλος μου, που αργότερα έγινε κουμπάρος μου, και μου πρότεινε να κάνουμε ένα σχήμα.

Ποια ήταν η πολυτιμότερη συμβουλή που σου έχουν δώσει και την κρατάς μέχρι σήμερα;

Να είμαι ταπεινός,  χαμηλών τόνων, εργατικός και πάνω από όλα καλός άνθρωπος.

Τι θυμάσαι από τις συνεργασίες σου;

Σίγουρα όμορφα πράγματα μουσικές και μελωδίες. Ανταλλαγές απόψεων και πολλά γέλια. Μάλιστα το πιο αστείο που μου έχει τύχει σε live είναι να κάνει σεισμό. Να λέει ο κιθαρίστας στους θαμώνες από το μικρόφωνο “μην φοβάστε δεν είναι τίποτα” και αφού συνέχιζε ο σεισμός έλεγε πάλι “συνιστώ ψυχραιμία”. Μια που το είπε μια που άφησε την κιθάρα και βγήκε έξω.

Έχεις αισθανθεί ποτέ αδικημένος;

Φυσικά και έχω αισθανθεί αδικημένος σε κάποια πράγματα όσον αφορά το χώρο της μουσικής αλλά έτσι είναι αυτά. Θα έχεις και τις καλές σου θα τύχουν και οι ανάποδες.

Τι είναι αυτό που σε ενοχλεί, τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο όσο και σε προσωπικό;

Σε επαγγελματικό επίπεδο με ενοχλεί να είναι ο άλλος διπρόσωπος. Άλλα να λέει μπροστά σου και άλλα να κάνει και να λέει σε άλλους. Σε προσωπικό επίπεδο αυτό που με ενοχλεί η ειρωνεία και το ψέμα.

Οι πρώτες πέντε λέξεις που σου έρχονται στο μυαλό και σε χαρακτηρίζουν;

Ειλικρινής, συναισθηματικός, προσιτός, κοινωνικός, φιλότιμος.

Ποια είναι τα συναισθήματά σου όταν ακούς τα κομμάτια σου να μεταδίδονται από κάποιο ραδιοφωνικό σταθμό;

Κάθε φορά που ακούω κάποιο τραγούδι μου από ραδιοφωνικό σταθμό μου φαίνεται περίεργο. Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι η δουλειά, ο κόπος ο δικός μου αλλά και των συνεργατών μου αναγνωρίζεται και ακούγεται και από άλλους ανθρώπους.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε σκέτο τελευταίο σου τραγούδι με τίτλο ‘’Ρίχνω αυλαία’’  με τη δισκογραφική εταιρία Real music. Λίγα λόγια για αυτό.

Το ‘’Ρίχνω Αυλαία’’ είναι ένα τραγούδι το οποίο πέρασε από 40 κύματα. Είχαμε σκοπό με τον Κώστα Ντότσικα να κάνουμε την κυκλοφορία του λίγο πριν τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν  όμως λόγω διαφόρων καταστάσεων και έπειτα λόγω πανδημίας το τραγούδι κυκλοφόρησε το Πάσχα που μας πέρασε. Είναι ένα τραγούδι με πολύ αγάπη και μεράκι φτιαγμένο ολοκληρωτικά από όλο μου το team. Συνδύασα τους στίχους του Κώστα με τη μουσική του Πάνου Κουτσελίνη. Η ενορχήστρωση έγινε από τον Γιώργο Γιαννικόπουλο και το Studio Orange, φωτογραφία από τον Γιάννη Πεφάνη και το lyric video από τον Άκη Χατζημικέ.

Τώρα θα ήθελα να κλείσουμε ως εξής. Έχεις δώσει αρκετές συνεντεύξεις τον τελευταίο χρόνο, ωστόσο ποιά είναι η ερώτηση που θα ήθελες να σου κάνουν και δεν σου έχουν κάνει μέχρι σήμερα ;

Έξυπνη ερώτηση. Μία ερώτηση που δεν μου έχουν κάνει ποτέ είναι τι θα προτιμούσες. Οικογένεια ή καριέρα;  Εγώ θα έλεγα αν δεν υπήρχε επιλογή μόνο οικογένεια. Όμως πλέον οι καταστάσεις έχουν αλλάξει και μπορείς να τα συνδυάσεις και τα δύο.

Γιώργο να σε ευχαριστήσουμε για την όμορφη συζήτηση. Σου ευχόμαστε ολόψυχα τα καλύτερα.

Εγώ σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε.

Απολαύστε τον στο τελευταίο του τραγούδι: