Φέτος το καλοκαίρι πες «ναι» στα θαλάσσια σπορ και δες το σώμα σου να αλλάζει!


Ο Αύγουστος ήρθε στη ζωή σου και μαζί του έφερε μία πελώρια καταγάλανη θάλασσα που σε περιμένει να την εξερευνήσεις. Να κολυμπήσεις, να ξεχάσεις τι εστί υποχρεώσεις, να διασκεδάσεις και να… γυμναστείς. Μην δυσανασχετείς! Μέσα στο νερό η γυμναστική γίνεται ακόμα καλύτερη και πιο απολαυστική. Και δροσιστική. Γιατί, η θερμοκρασία της θάλασσας είναι πάντα χαμηλότερη σε σχέση με την υπόλοιπη (αρκετά) ζεστή ακτή.

Ιστιοπλοΐα, ιστιοσανίδα, θαλάσσιο σκι, jet ski, θαλάσσιο ποδήλατο, καταδύσεις, Rafting σε περιμένουν στην… γωνία. Εξάλλου, το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για παιχνίδι με την παρέα σου. Παιχνίδι που θα αλλάξει τα σιλουέτα σου, γιατί τα water – sports έχουν πολλά οφέλη. Ποια είναι;

1. Γυμνάζεις ομοιόμορφα το σώμα σου. Για την ακρίβεια, κάθε μυ που «κρύβεται» στο εσωτερικό του. Όποιο σπορ και αν επιλέξεις, να είσαι σίγουρη ότι θα δεις άμεσα αποτελέσματα στο σώμα σου, αφού κάθε άσκηση έχει ως αντίσταση το νερό. Επομένως, χρειάζονται ισορροπία, αντίσταση και ενέργεια. Πρέπει να πατήσεις γερά στα πόδια σου, αν επιλέξεις τη σανίδα και να κρατηθείς γερά, μεταφέροντας το βάρος στα χέρια σου, αν σε λίγα λεπτά «ανέβεις» σε ένα jet ski. Και όλα αυτά χωρίς να αισθανθείς κουρασμένη, αφού ήλιος, θάλασσα και παιχνίδι μόνο χαρά μπορούν να σου προσφέρουν. Διάλεξες ποιο θα δοκιμάσεις πρώτο;

2. Αδυνατίζεις; Αν είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζεις θαλάσσια σπορ, τότε είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι θα κάτσεις αρκετή ώρα μέσα ή πάνω από το υδάτινο στοιχείο. Για αυτό, μην ξεχάσεις το αντηλιακό. Η αντίσταση που σου δημιουργεί το νερό σε συνδυασμό με τη θετική σου διάθεση που δοκιμάζεις κάτι καινούργιο και σου αρέσει θα σε βοηθήσουν να κάψεις πάρα πολλές θερμίδες (σχεδόν διπλάσιες, αν έκανες τις ίδιες ασκήσεις σε ξηρό έδαφος) και να χαμογελάσεις. Dive in!

3. Αποκτάς καλύτερη στάση σώματος. Πριν ξεκινήσεις, ένας ειδικός θα σου δείξει πώς θα απολαύσεις το νέο σου παιχνίδι σωστά, πώς να σταθείς και πού πρέπει να μεταφέρεις το βάρος του σώματος σου, ώστε να μην καταπονηθούν τα κόκαλα και οι αρθρώσεις σου. Έτσι, αποκτάς καλύτερη στάση σώματος ευρύτερα και μία πιο ξεκούραστη καθημερινότητα.

4. Μειώνεται ο κίνδυνος παθήσεων. Τόσο εκείνων που αφορούν τη λειτουργία της καρδιάς, όσο και όλων των υπολοίπων που μπορούν ανά πάσα στιγμή να «χτυπήσουν» το σώμα σου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, επειδή το σώμα γυμνάζεται σφαιρικά, επιταχύνεται ο μεταβολισμός και εκρήγνυται απίστευτη ενέργεια. Έτοιμη να αδράξεις την ημέρα σου;

5. Αποκτάς ευλυγισία. Κυριολεκτικά. Πόσες φορές έχει συμβεί να πέσει το κινητό μέσα από τα χέρια σου και εσύ να μην μπορείς να τεντωθείς όσο χρειάζεται, προκειμένου η άκρη του χεριού σου να ακουμπήσει το πεσμένο αντικείμενο; Ε, λοιπόν, ξέχασε το! Τα θαλάσσια σπορ χαλαρώνουν τις αρθρώσεις και αυτό ξέρεις πολύ καλά τι σημαίνει (αν, όχι, θα σου πω εγώ αυτή τη στιγμή): γίνεσαι κορίτσι – λάστιχο!

6. Είσαι χαρούμενη! Πλέον, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η επαφή και το παιχνίδι με το νερό σε κάνουν να χαμογελάς, πριν καν πραγματοποιήσεις την πρώτη σου βουτιά. Το στρες φεύγει, οι τοξικές μνήμες απομακρύνονται και εσύ (επιτέλους) χαλαρώνεις, περνώντας την ημέρα σου, όπως θέλεις: με κέφι και χαμόγελο!

Πηγή : tlife.gr