Εurovision 2021: Επιστρέφει με αυστηρά πρωτόκολλα και αυτές είναι οι χώρες που θα συμμετέχουν

Με αυστηρά πρωτόκολλα θα φιλοξενηθεί ο 65ος διαγωνισμός τραγουδιού  τον Μάιο στο Ρότερνταμ.

Ο περσινός μεγάλος μουσικός διαγωνισμός ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας ωστόσο του χρόνου αναμένεται να διεξαχθεί κανονικά. H EBU ανακοίνωσε νωρίς χθες το απόγευμα τις 41 χώρες, οι οποίες και θα διαγωνιστούν στην Eurovision 2021 που θα διεξαχθεί στις 18, 20 και 22 Μάϊου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Με νέα δεδομένα και συνθήκες λόγω πανδημίας, αλλά το ίδιο σύνθημα «Open Up» όπως και πέρυσι, προαναγγέλλεται η διοργάνωση του 65oυ Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Παρά τα νέα δεδομένα λόγω COVID-19, οι συμμετέχουσες χώρες παραμένουν 41, όπως και στον περυσινό διαγωνισμό που δεν πραγματοποιήθηκε μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Αυτές είναι οι χώρες που θα συμμετέχουν:

Αλβανία (RTSH)
Αρμενία (AMPTV)
Αυστραλία (συνεργάτης SBS – EBU)
Αυστρία (ORF)
Αζερμπαϊτζάν (Ictimai TV)
Λευκορωσία (BTRC)
Βέλγιο (VRT)
Βουλγαρία (BNT)
Κροατία (HRT)
Κύπρος (CyBC)
Τσεχία (CT)
Δανία (RD)
Εσθονία (ERR)
Φινλανδία (YLE)
Γαλλία (FT)
Γερμανία (ARD / NDR)
Γεωργία (GPB)
Ελλάδα (ΕΡΤ)
Ισλανδία (RUV)
Ιρλανδία (RTE)
Ισραήλ (KAN)
Ιταλία (RAI)
Λετονία (LTV)
Λιθουανία (LRT)
Μάλτα (PBS)
Μολδαβία (TRM)
Ολλανδία (ΑΒΡΟΤΡΟΣ)
Βόρεια Μακεδονία (MKRTV)
Νορβηγία (NRK)
Πολωνία (TVP)
Πορτογαλία (RTP)
Ρουμανία (TVR)
Ρωσία (κανάλι ένα)
Σαν Μαρίνο (RTV)
Σερβία (RTS)
Σλοβενία ​​(RTVSLO)
Ισπανία (TVE)
Σουηδία (SVT)
Ελβετία (SRG SSR)
Ουκρανία (AU: PBC)
Ηνωμένο Βασίλειο (BBC)

«Θα έχουμε ακριβώς το ίδιο line up χωρών όπως αν γινόταν το 2020 και είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφουν» ανέφερε ο Martin Österdahl, executive supervisor της Eurovision.

«Η συμμετοχή των 41 χωρών αποδεικνύει την εμπιστοσύνη στη χώρα μας ότι εξακολουθεί να μπορεί να διοργανώσει τον διαγωνισμό που ακυρώθηκε. Έχουμε θέσει τον πήχη ψηλά. Επεξεργαζόμαστε εκτεταμένα πρωτόκολλα που θα εξασφαλίζουν την υγεία των υπαλλήλων, των συμμετεχόντων, του Τύπου και των επισκεπτών όσο περισσότερο γίνεται» δήλωσε ο Sietse Bakker, executive producer της Eurovision 2021.

Από τις 41 χώρες, οι 35 θα διαγωνιστούν στους 2 ημιτελικούς ενώ θα προκριθούν δέκα από κάθε ημιτελικό για να προστεθούν στις 5 χώρες που περνούν απευθείας στον τελικό (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και η διοργανώτρια Ολλανδία).

Πηγή : philenews.com