Ερντογάν: Την Τετάρτη θα ανακοινώσουμε μια σημαντική απόφασηΜια σημαντική απόφαση θα ανακοινώσει ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αύριο Τετάρτη όπως ο ίδιος δήλωσε χθες αργά μετά τα μεσάνυχτα σε ομιλία του έξω από το σπίτι του όπου ήταν συγκεντρωμένος ο κόσμος τον οποίο είχε καλέσει να είναι φρουρός της δημοκρατίας τα βράδια.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι εργασίες, η κυβέρνηση κάνει σημαντικές προετοιμασίες και την Τετάρτη θα συνέλθει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, μετά το Υπουργικό και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η σημαντική αυτή απόφαση.

Για τη θανατική ποινή ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι το αίτημα του λαού δεν μπορείς να το αγνοήσεις. “Πιστεύω στα κόμματα της βουλής και ότι θα λάβουν τη πιο σωστή απόφαση. Εγώ θα την εγκρίνω”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

“Η θανατική ποινή υπάρχει στις ΗΠΑ; Υπάρχει στη Ρωσία; Μόνο στις χώρες μέλη της ΕΕ δεν υπάρχει”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος λέγοντας ότι η Τουρκία την κατάργησε αλλά η ΕΕ την είχε καταργήσει πριν την Τουρκία . Ωστόσο είπε ότι αυτές οι αποφάσεις μπορούν να αλλάξουν φτάνει η βουλή να λάβει αυτή την απόφαση.

Πάντως και νωρίτερα σε συνέντευξη του στο CNN International η οποία ήταν η πρώτη σε διεθνές μέσο ενημέρωσης μετά την απόπειρα πραξικοπήματος ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η απόφαση για θανατική ποινή θα ληφθεί από τη Βουλή, και ό,τι αποφασίσει θα το εγκρίνει. Ανέφερε ακόμη πως αν έφευγε 15 λεπτά αργότερα από το Μαρμαρίς όπου βρισκόταν το βράδυ της απόπειρας πραξικοπήματος θα τον δολοφονούσαν.