Ενδυνάμωση του τουριστικού τομέα στη συμπερίληψη Κωφών και Βαρήκοων ατόμων


Ο σκοπός του εν λόγω έργου είναι διττός. Από τη μία να βοηθήσει τα κωφά και βαρήκοα άτομα να περιηγούνται ευκολότερα ως τουρίστες, δημιουργώντας ένα παιχνίδι Phygital, μέσω του οποίου μπορούν να εκπαιδευτούν τα άτομα που ήδη δουλεύουν σε αυτόν τον χώρο.
Από την άλλη τα νεαρά άτομα που επιθυμούν να δουλέψουν σε αυτό το χώρο (HORECA industry) μπορούν να εκπαιδευτούν μέσω του προαναφερθέντος παιχνιδιού αλλά και ειδικά διαμορφωμένων μαθημάτων ώστε είναι πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας.
Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, (ΠΟΥ), περίπου 466 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν κάποια απώλεια ακοής. Η ευρωπαϊκή Ένωση Κωφών (EUD) εκτιμά ότι 1 στους 1000 ανθρώπους χρησιμοποιεί μια εθνική νοηματική γλώσσα ως πρώτη γλώσσα, αυτό μεταφράζεται σε περίπου μισό εκατομμύριο άτομα στην Ευρώπη.
Το συνέδριο θα περιλαμβάνει:
– Εναρκτήρια ομιλία και σύντομη εισαγωγή για την αξία της ενσωμάτωσης κωφών και βαρήκοων ατόμων στον τουριστικό τομέα
– Εκμάθηση ορισμένων νοημάτων στη διεθνή νοηματική μέσω ενός από τα δεκατρία μαθήματα που δημιουργήθηκαν ‘Γίνε ο Tourfr(i)end μου’.
– Εργαστήριο για εξοικείωση με το Phygital Game για εκμάθηση νοηματικής (επιλογή διεθνούς ή τοπικής, επιλογή για επιτραπέζιο παιχνίδι ή μέσω της εφαρμογής –app-).
**Δηλώστε τη συμμετοχή σας μέσω του συνδέσμου Google Forms:
https://forms.gle/aU1R8ZJQrEoZe3PB8
Για πληροφορίες όπως ανατρέξετε στην πρόσκληση, το ενημερωτικό φυλλάδιο και την ατζέντα του Συνεδρίου: https://drive.google.com/…/1G6n2XkB9zlJWe8NnR3kpoy60dqd…
Για επιπλέον πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλ. διεύθηνση georgia.s@citizensinpower.org ή μέσω τηλεφώνου στο +357 99 758 358.
**Απαραίτητη προϋπόθεση η προσκόμιση έγκυρου SafePass για συμμετοχή στο Συνέδριο**
Παρακαλώ σημειώστε ότι θα γίνει η ανάλογη αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης 4 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του Συνεδρίου και θα ενημερωθείτε ανάλογα εάν αυτό θα μεταφερθεί διαδικτυακά.
Το Συνέδριο θα διεξαχθεί υπό το πλαίσιο Ευρωπαϊκού έργου. (https://tourfriend.eu/)

 


Περισσότερα δείτε στην σελίδα του youThink στο Facebook