Αίγυπτος – 6 μήνες φυλάκιση σε χορεύτριες για προκλητικό video clip


Ένα αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών δύο χορεύτριες οι οποίες κρίθηκαν ένοχες για την κατηγορία της «προτροπής σε ακολασία» καθώς πρωταγωνίστησαν σε βίντεο κλιπ όπου χόρευαν με προκλητικό τρόπο, γνωστοποίησε ένας δικαστικός λειτουργός.

Οι δύο γυναίκες -που είναι γνωστές με τα καλλιτεχνικά τους ονόματα «Μπάρντις» και «Σακίρα»- έχουν το δικαίωμα να εφεσιβάλουν την απόφαση, που εξέδωσε το δικαστήριο του Καΐρου.

Οι χορεύτριες είχαν συλληφθεί τον Ιούλιο και καταδικάστηκαν για τις κατηγορίες της «προτροπής σε ακολασία» και της «προβολής αισχροτήτων», σύμφωνα με έναν υπεύθυνο του δικαστηρίου.

Στο βίντεο κλιπ, οι δύο χορεύτριες, που φοράνε κοντά φορέματα ή ρούχα με βαθύ ντεκολτέ, επιδίδονται σε προκλητικές κινήσεις και φιγούρες.

Μια άλλη χορεύτρια, η Ρέντα αλ Φούλι, καταδικάστηκε τον Ιούλιο σε μια παρόμοια ποινή, για την προβολή ενός βίντεο κλιπ στο οποίο χόρευε φορώντας ένα πολύ κοντό φόρεμα με βαθύ ντεκολτέ, ενώ ο φακός επικεντρωνόταν στο στήθος και τις γυμνές της γάμπες.