Η Δούκισσα συμβουλεύει: 7 tips για τέλειες selfies


Είμαστε σίγουρα στην εποχή των selfies. Φωτογραφίες, βίντεο, snapchat, όλα selfie. Έχουμε την τάση να γινόμαστε οι paparazzi του εαυτού μας και κατευθείαν -από συνήθεια τις περισσότερες φορές- πάμε στο πρόγραμμα που έχουμε κατεβάσει για να κάνουμε επεξεργασία, να βάλουμε φίλτρα ή να κάνουμε ακόμη και ρετούς. Πολύ καλά όλα αυτά, αλλά το no filter είναι σίγουρα καλύτερο!

Ρώτησα, λοιπόν, την makeup artist Theoni Stravokefalou και μου έδωσε 5 makeup tips που θα μας κάνουν να νιώθουμε την ίδια ασφάλεια με το πρόσωπό μας και χωρίς ρετούς!

1. Το πιο σημαντικό από όλα είναι η καλή ενυδάτωση της επιδερμίδας μας πριν κάνουμε οτιδήποτε. Μια ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι πιο λαμπερή από μια ξηρή που φαίνεται θαμπη.

2. Επιλέγουμε η βάση μας να είναι σε ένα τόνο πιο σκούρα απόχρωση. Και αυτό γιατί -ειδικά αν υπάρχει φλας στη φωτογραφία- υπάρχει κίνδυνος να βγούμε χλωμές. Δεν θέλουμε άλλωστε να βάλουμε πολύ ρουζ και σκιές γιατί, όσο πιο φυσικό είναι το μακιγιάζ, τόσο πιο ωραία θα βγει η φωτογραφία.

3. Χρησιμοποιούμε ματ προϊόντα και αποφεύγουμε τις γυαλάδες. Η παγίδα με τις γυαλάδες είναι μεγάλη, αφού πολλές φορές αντανακλά το φως και παραμορφώνεται το πρόσωπό μας.

4. Χρωματίζουμε τα φρύδια μας (ουσιαστικά γεμίζουμε τα τυχόν κενά που μπορεί να έχουν) που είναι η σκεπή των ματιών μας και σε συνδυασμό με λίγη mascara τονίζουμε το βλέμμα μας. Ε, η φωτογραφία μας έχει ήδη ξεχωρίσει 😉

5. Προτιμάμε τα ενυδατικά και φυσικά κραγιόν που δείχνουν πιο ζουμερά τα χείλη μας (χωρίς όμως να γυαλίζουν υπερβολικά). Με αυτή την κίνηση γλιτώνουμε και το γνωστό duckface :p

Extra tip: Καλό είναι να τραβάμε τις φωτογραφίες μας με day light -δηλαδή με το φως της ημέρας- και ιδιαίτερα όταν αρχίζει να πέφτει ο πολύς ήλιος. Όπως επίσης, μια καλή συμβουλή είναι να σηκώνουμε το κεφάλι και να τραβάμε από ψηλά τη φωτογραφία.

Extra tip 2: Το no filter που θέλουμε να πετύχουμε ταιριάζει απόλυτα με το no makeup. Οπότε, προσπαθούμε να βάλουμε όσο το δυνατόν λιγότερα προϊόντα, έτσι ώστε να μοιάζει φυσικό το αποτέλεσμα. 😉

 

Πηγή: dutchesss.queen.gr