Διδάσκοντας κοινωνικές δεξιότητες στο σπίτι


Θέμα: Διδάσκοντας κοινωνικές δεξιότητες στο σπίτι

Ημερομηνία: Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Ώρα: 18:00 – 19:30

Διοργανωτής : CARDET
Δημόσια Οποιοσδήποτε εντός ή εκτός Facebook
Μια διαδικτυακή διάλεξη από το Ερευνητικό Κέντρο CARDET, με τη στήριξη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου και της INNOVADE LI, η οποία έχει ως στόχο να ενημερώσει και να καθοδηγήσει τους γονείς για το πώς μπορούν να εφαρμόσουν προσεγγίσεις του Σύστηματος Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς στο σπίτι προωθώντας θετικές συμπεριφορές και βελτιώνοντας τις σχέσεις τους με τα παιδιά τους.
Το επιστημονικά τεκμηριωμένο Σύστημα Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς (PBS), είναι μια προσέγγιση η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη βασικών αξιών και κοινών κωδικών επικοινωνίας μεταξύ των παιδιών, εκπαιδευτικών και γονιών. Για να επιτευχθεί αυτό, το Σύστημα Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των θετικών συμπεριφορών των ατόμων (συμπεριφορές που σχετίζονται με την ακαδημαϊκή επίδοση, την υγεία, την κοινωνική και την οικογενειακή επιτυχία).
Κατά τη διάλεξη, οι εισηγήτριες Μηλίτσα Νικηφόρου και Άντρη Αγαθοκλέους, θα παρουσιάσουν βασικές παραμέτρους και απλά βήματα που μπορεί να εφαρμόσει κάθε γονιός στο σπίτι του. Οι παρουσιάσεις τους θα βασιστούν στην εξειδίκευση τους στον τομέα καθώς και στις εμπειρίες που έχουν συλλέξει μέσω της εφαρμογής του Συστήματος Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς (SWPBS: School – Wide Positive Behavior Support) σε 32 δημοτικά σχολεία στην Κύπρο. Το πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται από το 2019, καταγράφει εξαιρετικά αποτελέσματα τόσο στην εκμάθηση θετικών συμπεριφορών αλλά και στην αλλαγή της κουλτούρας των σχολείων που την εφαρμόζουν. Τα σχολεία που εφαρμόζουν το Σύστημα αναφέρουν πιο θετικές σχέσεις στην σχολική κοινότητα, μεγιστοποίηση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, πιο χαρούμενους/ες εκπαιδευτικούς και παιδιά και βελτίωση στο σχολικό κλίμα.
Επενδύοντας και κτίζοντας στην επιτυχία του προγράμματος, οι διοργανωτές επιθυμούν να συμβάλλουν στην προώθηση της συγκεκριμένης προσέγγισης και στο πλαίσιο του σπιτιού. Τα παιδιά που έχουν παρόμοιο σύστημα κανόνων σε σχολείο και σπίτι είναι πιο εύκολο να προσαρμοστούν σε αυτό, προσφέροντάς τους την αίσθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας. Αυτά μπορούν να δράσουν προληπτικά στην εμφάνιση μη επιθυμητών συμπεριφορών, ενώ στις περιπτώσεις εμφάνισης μη επιθυμητών συμπεριφορών, η διαχείρισή γίνεται πιο εφικτή. Η γονική εμπλοκή, όπως σε όλους τους τομείς της ζωής των παιδιών έτσι και στο Σύστημα, είναι σημείο κλειδί για την επιτυχία των παιδιών και την ενεργό εμπλοκή τους.
Τα πιο πάνω θα παρουσιαστούν στη διάλεξη μέσα από απλά βήματα που μπορεί να εφαρμόσει κάθε γονιός στο σπίτι του.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω ZOOM.
Παρακαλώ κάντε την εγγραφή σας εδώ: https://us02web.zoom.us/…/tZIqdOCqpz0rGtQ9dz8TvGegSsf…
Με την εγγραφή σας θα λάβετε ενημερωτικό email που συμπεριλαμβάνει:
Meeting ID & Passcode.


Περισσότερα δείτε στην σελίδα του youThink στο Facebook